Joghurtos-sajtos karfiolkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
337
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
673
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1939.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 1072 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 272.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
337
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3878.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 1035 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 2144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 544.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
673
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Szedjük a karfiolt rózsáira, mossuk meg őket, és tegyük fel főni 1 leveskockával.
- Ha megfőtt, levesszük a tűzről, és leszűrjük.
- Összekeverjük az öntethez a hozzávalókat, azaz a tejtermékeket (sajtot lereszelve) és fűszereket ízlés szerint. Alaposan összekavarjuk.
- Olívaolajjal vékonyan kikent jénai tálba rakjuk a kész karfiolokat, és ráöntjük a joghurtos-tejes masszát.
- Megsütjük, nem előmelegített sütőben kb. 200°C-on, amíg a sajt megsül a tetején (pirult lesz)!
- Ha kész, kivesszük, megvárjuk, míg kihűl, és egy turmixgépbe toljuk az egészet létől, mindenestül.
- Mehet legmagasabb fokozatra, jól turmixoljuk össze, és kész is :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5995
- Feltöltés dátuma: 2013. július 10.
Ajánló
Szerintem a krumplipürét simán helyettesíthetjük vele, és sokkal diétásabb verzió! :D Vagy én szendvicskrémnek használtam, úgy is remek!:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Volt itthon karfiol, és gondoltam, csinálok rakott karfiolt. Kész lett, finom lett, csak sok volt az alján a lé, és azt kicsit furcsálltam, és az az ötletem támadt, hogy beledobom a turmixgépbe, és lesz, ami lesz. És íme, ez a finomság lett belőle, ami még diétás és egészséges is, és nagyon gusztusos!!!! Olvastam az interneten, hogy több fehér zöldséget kéne fogyasztanunk, mert az még a fogyásban is segít! Nagyon jó lett és krémes, ajánlom mindenkinek! Ha meg nincs turmixgéped, simán megeheted rakott karfiolnak.:) P.S.: nagyon hasonlít a krumplipürére!:)