Joghurtos padlizsán Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
175g padlizsán42 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
343
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
700g padlizsán166 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
1369
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
52.8g padlizsán13 kcal
-
37.7g joghurt23 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7.5g napraforgó olaj67 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
Összesen
104
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 266.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
343
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 117.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4498.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 2961 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1067.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 613 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 917 micro
Összesen
1369
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, a végét levágjuk, vékony karikákra vágjuk, majd négybe vágjuk.
- A padlizsánt besózzuk, kb. 15 percig pihentetjük.
- Egy serpenyőben olajat melegítünk, a padlizsánról leöntjük a levét, papirtörlővel leszárítjuk, majd adagonként aranybarnára sütjük, közben pótoljuk az olajat. Papírtörlőre szedjük. Még melegen megszórjuk a borssal.
- Az öntethez a joghurtot összekeverjük a bazsalikommal, petrezselyemmel, kurkumával, római köménnyel és a zúzott fokhagymával.
- A padlizsánt elkeverjük az öntettel.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 256
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11594
- Feltöltés dátuma: 2012. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Köretként grillezett húsok mellé vagy csak magában friss bagettel.