r
Nosalty Logó

Joghurtos padlizsán Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Joghurtos padlizsán Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 343 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4498.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 1369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, a végét levágjuk, vékony karikákra vágjuk, majd négybe vágjuk.
  2. A padlizsánt besózzuk, kb. 15 percig pihentetjük.
  3. Egy serpenyőben olajat melegítünk, a padlizsánról leöntjük a levét, papirtörlővel leszárítjuk, majd adagonként aranybarnára sütjük, közben pótoljuk az olajat. Papírtörlőre szedjük. Még melegen megszórjuk a borssal.
  4. Az öntethez a joghurtot összekeverjük a bazsalikommal, petrezselyemmel, kurkumával, római köménnyel és a zúzott fokhagymával.
  5. A padlizsánt elkeverjük az öntettel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11594
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köretként grillezett húsok mellé vagy csak magában friss bagettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...