Joghurtos mandulapite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
0g sütőpor0 kcal
-
15g édesítőszer0 kcal
-
76 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
15g édesítőszer0 kcal
-
25g görög joghurt26 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
6g rétesliszt20 kcal
A tetejére
-
37 kcal
Összesen
308
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
0g sütőpor0 kcal
-
120g édesítőszer0 kcal
-
608 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
120g édesítőszer0 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
A tetejére
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
2470
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
0g sütőpor0 kcal
-
10.6g édesítőszer0 kcal
-
54 kcal
-
8.8g margarin63 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
7.1g tojásfehérje4 kcal
-
10.6g édesítőszer0 kcal
-
17.7g görög joghurt18 kcal
-
13.3g tejföl26 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
-
4g rétesliszt14 kcal
A tetejére
-
4.4g mandulapehely26 kcal
Összesen
217
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
308
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.7 g
Zsír
-
Összesen 167.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 523 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2455.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 1302 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 286.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 1098 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 695 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 763 micro
Összesen
2470
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
10 dkg margarin
-
2 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
Krém
-
2 db tojásfehérje
-
120 g édesítőszer
-
2 dl görög joghurt
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 evőkanál rétesliszt
A tetejére
Elkészítés
Tészta
- A sütőporos, cukros (édesítős) lisztet a margarinnal alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, az aromát és a citrom lereszelt héját, valamint az egy csipet só.
- Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és fóliába csomagolva a hűtőszekrényben pihentetjük addig, amíg a krémet el nem készítjük.
- A tojások fehérjét a cukorral (édesítőszerrel) kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt, az aromát és a citrom levét. Legvégül óvatosan összeforgatjuk a rétesliszttel.
- A süti összeállítása a következőképpen történik. Egy kis tepsit előkészítünk, és a kinyújtott tészta 2/3-dát belerakjuk, az alját villával kiszurkáljuk. Ezután ráöntjük, és óvatosan elsimítjuk rajta a joghurtkrémet. A maradék tészta 1/3 részét a reszelő nagy lyukú részén a krémre reszeljük, ha ezzel is végeztünk, a tetejére szórjuk az előzetesen száraz serpenyőben kissé megpirított mandulapelyhet.
- A sütinket előmelegített (alul-felül sütési funkción) 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután langyosra hűtjük, és porcukorral megszórjuk, majd mindenki örömére frissen tálaljuk. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1848
- Feltöltés dátuma: 2015. február 04.
Ajánló
Ha valaki a sütemény cukros változatát készíti, ajánlom, hogy a lereszelt morzsatésztát gazdagítsa egy evőkanálnyi barna cukorral, ettől szebben karamellizálódik és ropogósabb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A joghurtot és mandulát is nagyon szeretem, gyakran használom fel különböző sütik készítéséhez. A kettőt eddig még nem kombináltam, pedig mindkettő ízében van valami könnyedség és lágyság, ezért nagyon passzolnak egymáshoz. A tetején ropogósra sült morzsatészta és a mandula pedig csak plusz kényeztetés...:)