Joghurtos kiflik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
623
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2491
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 867.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
623
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3468.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 874 mg
-
Nátrium 1739 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 304.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2491
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a cukorral meglangyosítjuk, a lisztből 2 ek-lal kiveszünk, és a tejhez keverjük az élesztővel együtt. Hagyjuk felfutni ezt az egyszerű kovászt.
- A langyos lisztbe keverjük a sót, a megkelt kovászt, a meglangyosított joghurtot, majd a felolvasztott vajat. Jól kidagasztjuk, hogy fényes, homogén és közepesen lágy legyen.
- Azonnal két részre szedjük a tésztát, két 25-30 cm-es kört nyújtunk, amiket 6-6 cikkre vágunk. A körcikkeket lazán kiflivé sodorjuk, és tepsire rakjuk.
- Letakarva kelesztjük fél órát. Fontos, hogy meleg helyen legyen!
- Mikor látjuk, hogy kezdenek szépen duzzadni, tetejüket megkenjük tejjel. Közben a sütőt is bekapcsoljuk, az aljára egy kis lábosban vizet teszünk.
- Előmelegített gőzös sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 449
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 30236
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Ajánló
Ennyi lisztet mikróban 20 mp alatt lehet meglangyosítani. Hogy a tepsiben a kelesztés közben langyosak maradjanak a kiflik (ez főleg fűtési szezonban gond), radiátoron melegített konyharuhát terítek a tepsi alá, és azzal is takarom le, aminek a tetejébe lazán még alufóliát is teszek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
A kiflik nekem sose akarnak klasszikusra sikerülni. Vagy túl dundik vagy nyeszlettek, kirepednek vagy kajszák. Az a minimum, hogy nem egyforma nagyok. De nem olyan családból való vagyok én - mondom Regős Bendegúz után szabadon -, hogy feladjam a harcomat az ellenem görbülő kiflikkel. Na most végre sikerültek, így le is fotóztam még forrón, hogy végre megoszthassam Veletek ezt az amúgy nagyon finom kiflireceptet.