Joghurtmártásos padlizsán curry
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
35 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
7g ghee50 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
8g koriander2 kcal
Összesen
270
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
14g ghee100 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
15g koriander3 kcal
Összesen
539
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
45.5g padlizsán11 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
1.6g ghee11 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.7g görög joghurt23 kcal
-
1.7g koriander0 kcal
Összesen
60
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 291.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
270
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 583.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 1339 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 455 micro
Összesen
539
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 439 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
-
1 db padlizsán
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
150 g paradicsom
-
1 ek ghee
-
1 teáskanál piros curry paszta
-
0.5 teáskanál kurkuma
-
0.5 teáskanál római kömény
-
só ízlés szerint
-
200 g görög joghurt
-
0.5 csokor koriander
Elkészítés
- A padlizsánt kb. 1x1 cm négyzetekre vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a padlizsánt, és magas hőmérsékleten kb. 5 percig pirítjuk. Kivesszük.
- A kétféle hagymát apró kockákra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk.
- A vajzsírt a serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, hozzákeverjük a curry pasztát, fokhagymát, kurkumát és a római köményt. További 1-2 percig dinszteljük.
- Majd hozzáadjuk a padlizsánt és a paradicsomot, és lefedve kb. 5 percig dinszteljük. Sóval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk a joghurtot. A durvára vágott korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4190
- Feltöltés dátuma: 2016. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha a curry paszta nem elég erős, ízesíthetjük az ételünket chilivel is. Tálaljuk rizzsel vagy naan kenyérrel.