r
Nosalty Logó

Jeruzsálemi túrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Jeruzsálemi túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1079
Kalória
42.3g
Fehérje
71.3g
Szénhidrátok
71.7g
Zsír
217g
Víz
206.9g
Koleszterin
6.4g
Rost
33.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1079 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 246 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.2 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    217 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 1079 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.3 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6772.7 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    55 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    868 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 4310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kuszkuszt leöntjük forró vízzel (a használati utasítás szerinti mennyiséggel, az enyém 230 ml-t parancsolt 150 g kuszkuszhoz), belekeverjük a vajat és a mézet, meg a csipet sót, majd lefedve 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a túrókrémet: minden hozzávalót összekeverünk robotgéppel.
  3. A 20 perc elteltével a kuszkuszban alaposan elkeverjük a 2 tojást.
  4. Sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaforma aljára simítjuk a "tészta" felét, erre jön a túrókrém, majd a tészta másik fele. (Nekem ez elég nehezen ment, de türelmesen, kis adagokban rá lehet applikálni a krémet a krémre.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük a tortát, majd hűlni hagyjuk.
  6. Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét apróra vágott dióval (ízlés szerint több is lehet), illetve leöntjük a narancs levéből és ízlés szerinti mennyiségű mézből készült sziruppal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Sütöttem már berlini túrótortát, meg akad az oldalon New York-i is (sajt vagy túró, egyre megy...), de most végre eljött az ideje egy szentföldi kitérőnek. Már rég szemeztem a gasztrobloggerek körében minden jel szerint kézről kézre járó recepttel - nem emlékszem, hogy a torta "szülőanyja", Fűszeres Eszter vagy a tőle kölcsönvevő Ízbolygó blogján láttam-e meg először, de az biztos, hogy nyomban a "hű de izgi, ezt egyszer biztos kipróbálom, de kicsit túl izgi, inkább nem most" -dobozba került. :) Ám szerencsére ez a doboz nemcsak nyeli, idővel ki is dobja a recepteket. Most, amikor már egy hete sunnyogott a hűtőben fél kiló quark (ami a közhiedelem ellenére nekem eddig nem okozott csalódást, minden túrósom sikerült vele), meg a többi hozzávalóból sem volt hiány, végre rászántam magam. Már csak azért is, mert egy nagyon jó barátom épp Jeruzsálemben tanul egész nyáron, és ha már ő a jó melegben, a finom olívabogyók között okosodhat, míg én Angliában ázom, legalább együnk valami jót itt is...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!