Jeruzsálemi túrótorta
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
31g krémsajt78 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
19g méz57 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
150g kuszkusz564 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
230g víz0 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
75g méz228 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1693.2 g
-
Cink 328 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 217 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169.3 g
Zsír
-
Összesen 286.8 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 124 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6772.7 g
-
Cink 1312 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 834 mg
-
Vas 1013 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 2497 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 55 mg
-
Mangán 50 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 868 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 664 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1100 micro
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.9 g
-
Cink 75 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A kuszkuszt leöntjük forró vízzel (a használati utasítás szerinti mennyiséggel, az enyém 230 ml-t parancsolt 150 g kuszkuszhoz), belekeverjük a vajat és a mézet, meg a csipet sót, majd lefedve 20 percig állni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a túrókrémet: minden hozzávalót összekeverünk robotgéppel.
- A 20 perc elteltével a kuszkuszban alaposan elkeverjük a 2 tojást.
- Sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaforma aljára simítjuk a "tészta" felét, erre jön a túrókrém, majd a tészta másik fele. (Nekem ez elég nehezen ment, de türelmesen, kis adagokban rá lehet applikálni a krémet a krémre.)
- Előmelegített sütőben megsütjük a tortát, majd hűlni hagyjuk.
- Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét apróra vágott dióval (ízlés szerint több is lehet), illetve leöntjük a narancs levéből és ízlés szerinti mennyiségű mézből készült sziruppal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 718
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 101693
- Feltöltés dátuma: 2010. július 15.
Ajánló
A szirup nélkül egyáltalán nem édes, kell hozzá - így viszont mindenki maga tudja szabályozni az édességet. Nekem pl. személy szerint a méz nem funkcionált eléggé, és - szégyellem, valószínűleg kegyeletsértő módon - még egy csöpp porcukorral is rásegítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sütöttem már berlini túrótortát, meg akad az oldalon New York-i is (sajt vagy túró, egyre megy...), de most végre eljött az ideje egy szentföldi kitérőnek. Már rég szemeztem a gasztrobloggerek körében minden jel szerint kézről kézre járó recepttel - nem emlékszem, hogy a torta "szülőanyja", Fűszeres Eszter vagy a tőle kölcsönvevő Ízbolygó blogján láttam-e meg először, de az biztos, hogy nyomban a "hű de izgi, ezt egyszer biztos kipróbálom, de kicsit túl izgi, inkább nem most" -dobozba került. :) Ám szerencsére ez a doboz nemcsak nyeli, idővel ki is dobja a recepteket. Most, amikor már egy hete sunnyogott a hűtőben fél kiló quark (ami a közhiedelem ellenére nekem eddig nem okozott csalódást, minden túrósom sikerült vele), meg a többi hozzávalóból sem volt hiány, végre rászántam magam. Már csak azért is, mert egy nagyon jó barátom épp Jeruzsálemben tanul egész nyáron, és ha már ő a jó melegben, a finom olívabogyók között okosodhat, míg én Angliában ázom, legalább együnk valami jót itt is...