r
Nosalty Logó

Jeruzsálemi túrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Jeruzsálemi túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1079
Kalória
42.3g
Fehérje
71.3g
Szénhidrátok
71.7g
Zsír
217g
Víz
206.9g
Koleszterin
6.4g
Rost
33.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1079 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 246 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.2 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    217 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 1079 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.3 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6772.7 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    55 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    868 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 4310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kuszkuszt leöntjük forró vízzel (a használati utasítás szerinti mennyiséggel, az enyém 230 ml-t parancsolt 150 g kuszkuszhoz), belekeverjük a vajat és a mézet, meg a csipet sót, majd lefedve 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a túrókrémet: minden hozzávalót összekeverünk robotgéppel.
  3. A 20 perc elteltével a kuszkuszban alaposan elkeverjük a 2 tojást.
  4. Sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaforma aljára simítjuk a "tészta" felét, erre jön a túrókrém, majd a tészta másik fele. (Nekem ez elég nehezen ment, de türelmesen, kis adagokban rá lehet applikálni a krémet a krémre.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük a tortát, majd hűlni hagyjuk.
  6. Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét apróra vágott dióval (ízlés szerint több is lehet), illetve leöntjük a narancs levéből és ízlés szerinti mennyiségű mézből készült sziruppal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Sütöttem már berlini túrótortát, meg akad az oldalon New York-i is (sajt vagy túró, egyre megy...), de most végre eljött az ideje egy szentföldi kitérőnek. Már rég szemeztem a gasztrobloggerek körében minden jel szerint kézről kézre járó recepttel - nem emlékszem, hogy a torta "szülőanyja", Fűszeres Eszter vagy a tőle kölcsönvevő Ízbolygó blogján láttam-e meg először, de az biztos, hogy nyomban a "hű de izgi, ezt egyszer biztos kipróbálom, de kicsit túl izgi, inkább nem most" -dobozba került. :) Ám szerencsére ez a doboz nemcsak nyeli, idővel ki is dobja a recepteket. Most, amikor már egy hete sunnyogott a hűtőben fél kiló quark (ami a közhiedelem ellenére nekem eddig nem okozott csalódást, minden túrósom sikerült vele), meg a többi hozzávalóból sem volt hiány, végre rászántam magam. Már csak azért is, mert egy nagyon jó barátom épp Jeruzsálemben tanul egész nyáron, és ha már ő a jó melegben, a finom olívabogyók között okosodhat, míg én Angliában ázom, legalább együnk valami jót itt is...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!