Jéghideg kapros zöldbableves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g zöldbab41 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
309
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g zöldbab164 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1236
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25.9g zöldbab7 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
8.6g burgonya5 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
7.8g kapor3 kcal
-
43.2g zöldség alaplé3 kcal
-
8.6g tejföl17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 854 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 242.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 851 micro
Összesen
309
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 84.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5150.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 814 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 3417 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 971.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1128 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 2054 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3404 micro
Összesen
1236
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
2 db burgonya
-
1 csokor kapor
-
1 l zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A leveshez a hagymát és a fokhagymát az olíván dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és 20 dkg apróra vágott zöldbabot, dinszteljük tovább 10 percig.
- Az alaplevet sózzuk meg, forraljuk fel, és a maradék babot pár perc alatt főzzük forrásban lévő vízbe, majd dobjuk jeges vízbe, hogy szép zöld maradjon. A főzőlevet öntsük rá a megdinsztelt zöldségekre, és főzzük őket puhára.
- Adjuk hozzá a kaprot, turmixoljuk, majd egy szűrőn passzírozzuk át.
- Hűtsük le, és a blansírozott babot csak tálaláskor adjuk hozzá, tejföllel vagy joghurttal kínáljuk, frissen vágott kaporral megszórva. Ez a leves akkor a legjobb, ha a bab szép zöld és még kissé ropog.
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4589
- Feltöltés dátuma: 2014. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
TV Paprika
35 recept
A nyári melegben nagyon jól tud esni egy frissítő, hideg gyümölcs- vagy zöldségleves. Próbáljuk ki ezt a zöldbabos levest, ami jól behűtve lesz a legfinomabb.