r
Nosalty Logó

Japánbirslekvárral töltött piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Japánbirslekvárral töltött piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 2250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 2250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verjük még egy kicsit a cukorral, és hozzákeverjük a tojássárgákat.
  2. Lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
  3. 170 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.
  4. Kicsit hűlni hagyjuk, majd lisztezett konyharuhára borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt feltekerjük.
  5. Úgy 10 percnyi pihentetés után kigörgetjük, bekenjük a dzsemmel, megszórjuk a darált (cukrozott) dióval, és feltekerjük.
  6. Tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 897
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

Akik szeretik a kissé savanykás, fanyar ízvilágot, azoknak a háziasszonyoknak ajánlom! Ha meghintjük cukrozott, darált dióval, kicsit szelídít az ízén, és különleges finomságnak örülhetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japánbirslekvárral töltött piskótatekercs
Olaszné Anci 191 recept

Pár évvel ezelőtt nagyon megtetszett a japánbirs virága. Beszereztem hát két kis növényt, és elültettem. Mostanra már szép kis terméssel ajándékozott meg. Utánaolvastam és örömmel láttam, hogy a termése fogyasztható. Elsőre dzsemet készítettem belőle, hát innen jött az ötlet. A családomnak nagyon ízlett ez a változat is...

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...