r
Nosalty Logó

Japánbirslekvárral töltött piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Japánbirslekvárral töltött piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 2250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 2250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verjük még egy kicsit a cukorral, és hozzákeverjük a tojássárgákat.
  2. Lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
  3. 170 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.
  4. Kicsit hűlni hagyjuk, majd lisztezett konyharuhára borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt feltekerjük.
  5. Úgy 10 percnyi pihentetés után kigörgetjük, bekenjük a dzsemmel, megszórjuk a darált (cukrozott) dióval, és feltekerjük.
  6. Tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 897
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

Akik szeretik a kissé savanykás, fanyar ízvilágot, azoknak a háziasszonyoknak ajánlom! Ha meghintjük cukrozott, darált dióval, kicsit szelídít az ízén, és különleges finomságnak örülhetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japánbirslekvárral töltött piskótatekercs
Olaszné Anci 191 recept

Pár évvel ezelőtt nagyon megtetszett a japánbirs virága. Beszereztem hát két kis növényt, és elültettem. Mostanra már szép kis terméssel ajándékozott meg. Utánaolvastam és örömmel láttam, hogy a termése fogyasztható. Elsőre dzsemet készítettem belőle, hát innen jött az ötlet. A családomnak nagyon ízlett ez a változat is...

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...