r
Nosalty Logó

Japán palacsinta Eiko Toda konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eiko Toda
Japán palacsinta Eiko Toda konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan összekeverjük a tojást és a tejet.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük tovább. Ízlés szerint, tehet bele vanília esszenciát.
  3. Ezután tegyük bele a sütőport, és keverjük még.
  4. Apránként adjuk hozzá a finomlisztet a szita használatával, és keverjük tovább. A tészta sűrűbb lesz, mint a magyar palacsintáé.
  5. Alacsony lángon melegítsük a palacsintaserpenyőt, és vékonyan kenjük be étolajjal. Öntsük a tésztát a serpenyőre egy evőkanállal, kb. 8 cm-es átmérőjűnek kéne lennie (tipikusan nagyobb és vastagabb Japánban). 3 darabot próbáljunk meg csinálni egy 24 cm-es serpenyőben.
  6. Amikor már buborékokat látunk kipukkanni, kb. 1 perccel később fordítsuk át, és ha rókavörös, akkor jól csináltuk.
  7. Kb. 1 perc után a másik oldal is kész.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20834
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 23.

Ajánló

Vajjal és mézzel tálaljuk. Ízlés szerint használhatunk palacsintaszirupot, juharszirupot vagy lekvárt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Eiko Toda 3 recept

Japán palacsinta olyan, mint az amerikai "pancake", de Japánban úgy hívjuk, hogy "hottokéki" (hot cake = meleg torta). Sokfajta recept van, de rájöttem a legjobb módszerre, amivel könnyen és szépen el lehet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...