Japán mangós kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
437
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
3480
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 754.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 129.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
437
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 94.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6035.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1761 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 2373 mg
-
Nátrium 1477 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575.1 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1032.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 725 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 217 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 446 micro
-
Kolin: 715 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 3656 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 1160 micro
Összesen
3480
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mangókat vágjuk héjastól vékony cikkekre - én próbáltam felezve, majd negyedelve lefejteni a magról a húst, és azután vágtam vékony szeletekre.
- Egy edényben kavarjuk habosra a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a krémsajtot, és kavarjuk el egyenletesen, majd mehet bele a joghurt is. A lisztbe elegyítsük el a sütőport, majd kanalanként kavarjuk a joghurtos krémhez. Nagyon finom reszelőn reszeljük bele a héjától megtisztított gyömbért (kb fél hüvelykujjnyi méretűt) és a citromhéjat, majd öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Rakjuk ki a tészta tetejét a mangócikkekkel, és 200 fokon, 40 percig süssük. Kihűlés után szórjunk rá porcukrot, esetleg vaníliás porcukrot, majd vágjuk kockákra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1623
- Feltöltés dátuma: 2016. július 28.
Ajánló
Keményebb húsú őszibarackkal (4-5 db) is meg lehet sütni, és akkor a joghurt helyett tehetünk bele barackos gyümijoghurtot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Szeretem a japán konyhát, erről a sütiről is egy Japánban élő ismerősömtől hallottam, és mivel minden hozzávaló beszerezhető nálunk is, így kisebb módosításokkal meg is sütöttem. Egyszerű összerakni, mivel "kavarós", bár a mangó feldarabolása kicsit kifogott rajtam. Fontos, hogy az összeállításnál a sorrendet tartsuk be, így a végeredményben nem fog senki sem csalódni.