r
Nosalty Logó

Japán mangós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Japán mangós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6035.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2373 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.1 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    3656 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 3480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mangókat vágjuk héjastól vékony cikkekre - én próbáltam felezve, majd negyedelve lefejteni a magról a húst, és azután vágtam vékony szeletekre.
  2. Egy edényben kavarjuk habosra a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a krémsajtot, és kavarjuk el egyenletesen, majd mehet bele a joghurt is. A lisztbe elegyítsük el a sütőport, majd kanalanként kavarjuk a joghurtos krémhez. Nagyon finom reszelőn reszeljük bele a héjától megtisztított gyömbért (kb fél hüvelykujjnyi méretűt) és a citromhéjat, majd öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  3. Rakjuk ki a tészta tetejét a mangócikkekkel, és 200 fokon, 40 percig süssük. Kihűlés után szórjunk rá porcukrot, esetleg vaníliás porcukrot, majd vágjuk kockákra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1623
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Ajánló

Keményebb húsú őszibarackkal (4-5 db) is meg lehet sütni, és akkor a joghurt helyett tehetünk bele barackos gyümijoghurtot. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a japán konyhát, erről a sütiről is egy Japánban élő ismerősömtől hallottam, és mivel minden hozzávaló beszerezhető nálunk is, így kisebb módosításokkal meg is sütöttem. Egyszerű összerakni, mivel "kavarós", bár a mangó feldarabolása kicsit kifogott rajtam. Fontos, hogy az összeállításnál a sorrendet tartsuk be, így a végeredményben nem fog senki sem csalódni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...