Japán kacsahúsos tészta gazdag szószban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
133g kacsamell180 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
2g dashi0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
133g udon tészta475 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
706
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
800g kacsamell1080 kcal
-
1104g újhagyma212 kcal
-
10g dashi1 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
60g szójaszósz36 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
800g udon tészta2848 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4235
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
13.8g kacsamell19 kcal
-
19.1g újhagyma4 kcal
-
0.2g dashi0 kcal
-
51.8g víz0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
13.8g udon tészta49 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
74
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3862.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 3154 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 715.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
706
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 255.5 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23176.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 851 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 562 mg
-
Foszfor 2587 mg
-
Nátrium 18922 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 667.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 4295.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 523 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3961 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7531 micro
Összesen
4235
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg kacsamell
-
12 db újhagyma
-
3 l víz
-
6 ek szójaszósz
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek cukor
-
80 dkg udon tészta
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kacsammellről levágjuk az oldalra kilógó hájas részt, majd 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk.
- Az újhagymát 4 cm-es darabokra vágjuk, és a levágott kacsaháj kisütött zsírjára dobjuk, megfonnyasztjuk.
- A dashigranulátumot összekeverjük a vízzel, a szójaszósszal, a cukorral, sózzuk, majd felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük.
- A húst több részletben ebbe az alaplébe dobjuk, pár percig főzzük (a vékonysága miatt nem kell neki sok idő), majd félre tesszük. A levest újból felforraljuk.
- A főtt tésztát tálakba szedjük, ráhelyezzük a kacsamellet, leöntjük a forró levessel, majd újhagymával díszítjük, végül megszórjuk frissen őrölt borssal.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4672
- Feltöltés dátuma: 2012. április 11.
Ajánló
Az udon tésztát zacskóban készen kifőzve is lehet kapni, én ezt a változatot választottam. Ilyenkor fogyasztás előtt egy percre szűrőn keresztül eresszük forró vízbe, hogy átmelegedjen! Az ízesítők használatával bánjunk bátran, útközben kóstolgassuk az ételt! A receptben megadott mennyiségektől ízlés szerint el lehet térni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyszerű japán étel. Soha nem próbálkoztam még ilyesmivel, de ezután biztos gyakrabban kísérletezek majd hasonló receptekkel. Fantasztikus ízvilág, engem meglepett és lenyűgözött! Az étel az "Ízek és kúltúrák" sorozat Japán kötetéből való recept alapján készült.