r
Nosalty Logó

Jamaicai fordított süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jamaicai fordított süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A süti tetejére

A tésztához

Összesen 693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A süti tetejére

A tésztához

Összesen 4158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A süti tetejére

A tésztához

Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2774.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.5 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 4158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A süti tetejére

A tésztához

Elkészítés

A süti tetejére

  1. Az olvasztott vajat öntsük a tortaforma aljára és keverjük bele a cukrot.
  2. Nyomkodjuk bele az ananászkarikákat, közepüket meggyel díszítsük.
  3. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliaaromával és a sóval.
  4. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat.
  5. A masszát öntsük rá az ananászra.
  6. Előmelegített sütőben süssük szép barnára.
  7. Fejjel lefelé (fordítva) tálaljuk, az ananászok legyenek felül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8798
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 08.

Ajánló

Elég tömény magas kalóriatartalmű desszert, hízni vágyóknak ajánlom :D Egy gombóc vaníliafagyival isteni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jamaicai honlapon nézegettem az autentikus ételeket. Ott találtam ezt a nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütit, nem is kell hozzá semmilyen különleges, nehezen beszerezhető alapanyag. Eredeti neve Pineapple Upside Down Cake. Az eredeti receptben sima liszt van, én réteslisztből csináltam. A tésztában 1/2 bögre vaj, amit ügyesen elnéztem, így 1 egész bögrényi került bele, de nekünk így jobban ízlett. Igaz sokkal töményebb is, és elég belőle egy vékonyka szelet. A saját  fotón elég csúnyácska a süti, lehet meg kellett volna várni, amíg kihűl és csak utána kiborítani. Eredetileg így nézne ki : http://www.jamaicatravelandculture.com/pictures/pineapple-upside-down-cake/pineapple-upside-down-cake-11-medium.jpg

Hozzávalók

A süti tetejére

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...