Izraeli padlizsánsaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
445
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1778
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
165
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 194.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
445
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 171.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 777.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
1778
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
2 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek balzsamecet
Elkészítés
- A hegyes erős paprikát vékonyra karikázzuk. ha csípősebben szeretnék, akkor a magokat is felhasználjuk, ha nem, akkor előtte kimagozzuk.
- A padlizsánt egyenlő vastagságúra karikázzuk.
- Az olívaolaj felét felhevítjük, és pár körben kisütjük benne a padlizsánt. A padlizsán nagyon szívja az olajat, ha fogy az olaj, pótoljuk. Nem diétás recept, de nem spóroljunk az olajon, mert az a lelke.
- Ha kisültek a padlizsánok, a maradék olajban szép halvány színűre sütjük a fokhagymagerezdeket. Kivesszük, és a padlizsánkarikákhoz adjuk. Hozzáadjuk a hegyes erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a balzsamecettel, és 3-4 kanálnyi fokhagyás olívaolajat is rákanalazunk a serpenyőből, rászórjuk a finomra vágott koriandert.
- Elkeverjük, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4534
- Feltöltés dátuma: 2017. május 16.
Ajánló
Elsősorban sabich-ba, de bármilyen grillhús mellé mennyei köret. Nem mellesleg én magában is enném pár napig. A maradék olajat nyugodtan tunkoljuk ki roppanós pitával!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Izrael egyik legnépszerűbb szendvicse, a sabich - pita, sült padlizsán, paradicsomsaláta, tahini és főtt tojás, és egy amba nevű pikáns mangószósz az alapja. Szeretem, de a benne lévő padlizsánt általában csak grillezik. Ez az olajban tocsogó, szinte krémes, fokhagymás és csípős változat viszont annyira döbbenetesen finom, hogy önmagában is megéri enni, még sabich sem kell hozzá...