r
Nosalty Logó

Ízletes pörkölt oldalasból nokedlivel

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Ízletes pörkölt oldalasból nokedlivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pörkölt

Nokedli

1276
Kalória
48.4g
Fehérje
126.4g
Szénhidrátok
62.3g
Zsír
362g
Víz
218.8g
Koleszterin
6.4g
Rost
5.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 1276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 3829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2395.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7185.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    4825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1086.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    580 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 3829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Pörkölt

  1. Zsíron üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. A fűszerpaprikát hozzáadjuk, kevés vizet gyorsan hozzáöntve. Hozzádobjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát vagy lecsóból fél üveggel. A fokhagymát is belenyomjuk.
  2. A mosott, csontok között vágott sertésoldalast hozzárakjuk a hagymás zsírhoz. Kavargatva pörköljük legalább 40-45 percig, majd befűszerezzük. Ha nagyon elfőtte a levét, kevés vízzel pótoljuk. Fedő alatt készre főzzük, ha szükséges, még ízesítjük.
  3. Nokedlivel vagy másfajta főtt tésztával, esetleg friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!

Nokedli

  1. Egy tálba felütjük a tojást, belekeverjük a búzadarát és a fele mennyiségű sót, hozzáöntjük a sima és a réteslisztet. Majd, annyi hideg vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Nem kell sokáig keverni. Jó ha legalább 30 percet állni hagyjuk!
  2. Forrásban lévő, sós vízbe kiszaggatjuk, amibe tettünk 1 evőkanál olajat. Szűrőkanállal kiszedjük és hideg, majd meleg vizet folyatunk rá. Jól lecsepegtetjük, végül tálba szedjük. Kevés olajjal meglocsolhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Nem tudom más hogy van vele, de én annyira szeretem az oldalast. Pörköltnek, levesnek, gulyásnak mindennek megfelel. Nokedlivel pedig egyszerűen tökéletes!!!Ja és egyszerűen elkészíthető..... :-)))))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!