r
Nosalty Logó

Ízes baconös rakott brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
AnnaNy
Ízes baconös rakott brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4285 micro
Összesen 1070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és szedjük rózsáira a brokkolit. A törzsét is hasznosítsuk, vágjuk gerezdekre, és azokat tegyük a tepsi aljába kb. egyenlő távolságokra egymástól.
  2. A fehérrépát meghámozzuk, és kis vékony gerezdekre vágjuk. A répa felét a tepsiben lévő brokkolitörzsek közé szórjuk.
  3. Ezután a bacont szeleteljük, és egy serpenyőben zsiradék nélkül addig sütjük, míg majdnem ropogósra nem sült.
  4. A megsült bacont egy tálba kiszedjük, és a brokkolirózsákat (egyszerre csak 4-5db-ot) megforgatjuk a serpenyőben, hogy átvegye a bacon zsírját.
  5. A megforgatott rózsákat ezután elkezdjük belerakni a tepsibe első rétegként addig, míg kellően befedi a tepsi alját.
  6. Rászórjuk a bacon felét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. A vöröshagymaszeleteket elszórtan elfektetjük.
  8. Reszelünk rá annyi sajtot, hogy befedje a brokkolikat.
  9. Elkezdjük új rétegben rakni a rózsákat, és szórunk mellé fehérrépahasábot.
  10. Megszórjuk a baconnel, sózzuk, borsozzuk.
  11. Ismét a hagymaszeleteket elszórjuk.
  12. Ennek a tetejére a vajat úgy vágjuk, hogy mindenhová jusson.
  13. Az egésznek a tetejére ismét sajtot reszelünk, hogy befedje a brokkolikat.
  14. Alsó-felső sütésen, 170 fokon fedetlenül kb. 35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1795
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AnnaNy 1 recept

Egyszerű, finom és könnyű főétel a mindennapokban, megunhatatlan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...