Ízbomba sertéspörkölt "különszedős" alappal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
PSzaboIstvan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g sertéslapocka472 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
666
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
800g sertéslapocka1888 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
Összesen
2667
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
45.1g sertéslapocka107 kcal
-
19.2g vöröshagyma7 kcal
-
11.3g tv-paprika2 kcal
-
20.3g paradicsom4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3.4g sertészsír31 kcal
Összesen
152
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 322.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
666
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.1 g
Zsír
-
Összesen 205.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2978.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1681 mg
-
Nátrium 557 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1288.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 621 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 398 micro
-
β-karotin 1961 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 1016 micro
Összesen
2667
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 523 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
800 g sertéslapocka
-
2 nagy db vöröshagyma
-
2 db tv-paprika
-
2 nagy db paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
4 ek sertészsír
Elkészítés
- A húst megmossuk, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Az edényünket, benne a 2-3 evőkanál sertészsírral feltesszük a tűzhelyre. Amint felforrósodott, beleöntjük a húskockákat, amiket jól átpörkölünk.
- A hús kienged majd magából némi zsiradékot és persze vizet, ezért addig pörköljük a húst, amíg az először zsírjára nem pirul. Ezen a ponton kiszedjük a húst a főzőedényünkből, és félretesszük egy tálba.
- Az edényben maradt zsiradékra ráöntjük a megmosott és szintén kb. 2 cm-es kockára vágott tv-paprikát, majd addig pirítjuk, amíg az nem csak megfonnyad, de barna "égési foltok" jelennek meg rajta.
- Ez remek plusz ízt ad majd a pörköltünkhöz. Amint előtűnik néhány barna folt a paprikákon, azokat is kiszedjük az edényből és a félretett hús mellé tesszük.
- Ha szükséges, pótoljuk az edényünkben lévő zsiradékot, majd ráöntjük az apróra vágott vöröshagymát. Amint az is üvegesre fonnyadt, visszaöntjük az edényünkbe a félretett húst és a paprikát, majd jól megsózzuk az egészet, hogy végre minden alapanyag kiengedhesse a levét.
- A paradicsomokat megmossuk, majd, ha lehetőségünk van rá, aprítógépben egészen apróra daraboljuk. Ha a főzőedényünkből ismét elfőtt a hús, a paprika és a hagyma leve, akkor felöntjük a darabolt paradicsommal és annak levével.
- A pörköltünkhöz hozzátesszük az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymákat, és a fűszereket, majd ismét megvárjuk, hogy az étel zsírjára piruljon.
- Ezen a ponton tesszük hozzá a fűszerpaprikát, ami ha szépen elolvadt a pörkölt zsírjában, jöhet a "második" felöntés vízzel vagy alaplével. Annyira öntsük fel a pörköltet, hogy az éppen ellepje a húst.
- Ezután már nincs is más dolgunk, mint még kétszer-háromszor zsírjára pirítani, majd felönteni a pörköltet egészen addig, amíg a hús készre nem puhul, majd egy utolsó fűszerezéssel beállítani a végső ízt.
- Köretnek készülhet galuska, tészta, rizs, vagy bármi, amivel szívesen esszük a sertéspörköltet.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1551
- Feltöltés dátuma: 2021. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
PSzaboIstvan
6 recept