r
Nosalty Logó

Ízbomba sertéspörkölt "különszedős" alappal

PSzaboIstvan
Ízbomba sertéspörkölt "különszedős" alappal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

666
Kalória
36.5g
Fehérje
13.5g
Szénhidrátok
51.3g
Zsír
322.1g
Víz
156.3g
Koleszterin
3.1g
Rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1288.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    621 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 2667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    523 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Az edényünket, benne a 2-3 evőkanál sertészsírral feltesszük a tűzhelyre. Amint felforrósodott, beleöntjük a húskockákat, amiket jól átpörkölünk.
  2. A hús kienged majd magából némi zsiradékot és persze vizet, ezért addig pörköljük a húst, amíg az először zsírjára nem pirul. Ezen a ponton kiszedjük a húst a főzőedényünkből, és félretesszük egy tálba.
  3. Az edényben maradt zsiradékra ráöntjük a megmosott és szintén kb. 2 cm-es kockára vágott tv-paprikát, majd addig pirítjuk, amíg az nem csak megfonnyad, de barna "égési foltok" jelennek meg rajta.
  4. Ez remek plusz ízt ad majd a pörköltünkhöz. Amint előtűnik néhány barna folt a paprikákon, azokat is kiszedjük az edényből és a félretett hús mellé tesszük.
  5. Ha szükséges, pótoljuk az edényünkben lévő zsiradékot, majd ráöntjük az apróra vágott vöröshagymát. Amint az is üvegesre fonnyadt, visszaöntjük az edényünkbe a félretett húst és a paprikát, majd jól megsózzuk az egészet, hogy végre minden alapanyag kiengedhesse a levét.
  6. A paradicsomokat megmossuk, majd, ha lehetőségünk van rá, aprítógépben egészen apróra daraboljuk. Ha a főzőedényünkből ismét elfőtt a hús, a paprika és a hagyma leve, akkor felöntjük a darabolt paradicsommal és annak levével.
  7. A pörköltünkhöz hozzátesszük az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymákat, és a fűszereket, majd ismét megvárjuk, hogy az étel zsírjára piruljon.
  8. Ezen a ponton tesszük hozzá a fűszerpaprikát, ami ha szépen elolvadt a pörkölt zsírjában, jöhet a "második" felöntés vízzel vagy alaplével. Annyira öntsük fel a pörköltet, hogy az éppen ellepje a húst.
  9. Ezután már nincs is más dolgunk, mint még kétszer-háromszor zsírjára pirítani, majd felönteni a pörköltet egészen addig, amíg a hús készre nem puhul, majd egy utolsó fűszerezéssel beállítani a végső ízt.
  10. Köretnek készülhet galuska, tészta, rizs, vagy bármi, amivel szívesen esszük a sertéspörköltet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...