r
Nosalty Logó

Isteni finom, omlós, sajtos pogácsa

5,0

2 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gábor a Házi Pék
Isteni finom, omlós, sajtos pogácsa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1361
Kalória
36.3g
Fehérje
122.1g
Szénhidrátok
80.4g
Zsír
124g
Víz
255.1g
Koleszterin
4.7g
Rost
5.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2543.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    321.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10173.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    5455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3056 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 5441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

  1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig morzsoljuk össze, míg a zsiradék teljesen körülveszi a lisztszemcséket. Ezután hozzáadjuk a többi összetevőt, és alaposan összedagasztjuk. Arra figyeljünk, hogy a dagasztásnál a tojásból 1 db-ot és még egynek a sárgáját kell csak felhasználni, illetve a sajtból 120 g-ot.
  2. A bedagasztott tésztát pihentetjük 30 percig.
  3. A tésztaérés után a tésztát nyújtófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtjuk (én 3-4 cm vastagságúra nyújtottam), a tetejét késsel nem túl mélyen megcsíkozzuk, majd egy pohár segítségével kiszaggatjuk, és papírozott sütőlemezre helyezzük kellő távolságra egymástól. A maradék tésztát mindig újragyúrjuk, és az előzőek szerint eljárunk mindaddig, amíg a tészta el nem fogy.
  4. Elrakás után a tetejüket 1 db felvert tojással átkenjük.
  5. Kelesztjük 35-50 percig a helység hőmérsékletétől függően, optimálisan langyos helyen.
  6. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenjük a tetejét a felvert tojással, és sajttal díszítjük.
  7. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe berakjuk, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 210C°-ra, és így sütjük tovább a pogácsák méretétől függően 13-20 percig (a képen látható pogácsák 17 percig sültek).
  8. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C

Ez a recept mondhatni, hogy az egyik legjobb receptem, hiszen rengeteg ember elkészítette már, és mindenkinek rendkívül ízlett. Nagy szeretettel készítem, mert a család egyik nagy kedvence. YouTube csatornámon részletes receptvideóban is bemutatom az elkészítését.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!