Isler Pacacica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához (kb. 18 darabhoz)
-
17g porcukor65 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g tej2 kcal
Az összeállításhoz
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
A bevonáshoz
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
646
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához (kb. 18 darabhoz)
-
100g porcukor387 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g tej11 kcal
Az összeállításhoz
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
A bevonáshoz
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
3877
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához (kb. 18 darabhoz)
-
11.6g porcukor45 kcal
-
23.2g vaj167 kcal
-
34.8g finomliszt127 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2.3g tej1 kcal
Az összeállításhoz
-
11.6g lekvár/ dzsem32 kcal
A bevonáshoz
-
11.6g tortabevonó63 kcal
Összesen
450
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
646
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 207.5 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 872 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1490.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.5 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 121.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1522 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 1490 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 377 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
3877
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
450
kcal
Hozzávalók
A tésztához (kb. 18 darabhoz)
-
10 dkg porcukor
-
30 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 késhegynyi vanília
-
2 ek tej
Az összeállításhoz
A bevonáshoz
Elkészítés
A tésztához (kb. 18 darabhoz)
- A vajat, cukrot, reszelt citromhéjat, vaníliát, és a tojássárgáját habosra keverjük.
- A keverékhez hozzágyúrjuk a lisztet. Ha nem állna össze, egy kis tejet adhatunk hozzá, de nem kötelező.
- 1 órát pihenni hagyjuk. Ebből az első 30 percet a hűtőben tölti a tészta, a másodikat szobahőmérsékleten.
- A pihentetés után kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
- 160 fokon kb. 10 percig sütjük, de állandóan oda kell rá figyelni, mert nagyon könnyen eléghet. Akkor jó, ha olyan piroskás a széle.
- Amint megsült hagyjuk kihűlni.
- Az egyik oldalát megkenjük lekvárral és "ráragasztunk" egy másikat. Ha valaki szereti a csokit, az tortabevonóval bevonhatja a tetejét. Ha nem vonjuk be, akkor közönséges linzer is lehet (csak akkor a teteje lyukas legyen!).
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4144
- Feltöltés dátuma: 2012. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. Amikor először készítettem az egyik barátnőm szülinapjára csináltam. Ő nagyon imádja az islert, így elég nagy volt magammal az elvárásom, hogy jól sikerüljön. A tészta elkészítésével nem volt próblémám, de a szaggatásnál nagyon kellett figyelnem, hogy egyforma vastagúak legyenek. Amikor azt hittem, hogy minden jól sikerült, a második adag a sütés közben elégett. Természetesen újra kellett kezdenem az egészet. Végülis 2x-ra már tökéletes volt! :)