r
Nosalty Logó

Isler Pacacica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isler Pacacica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Összesen 646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Összesen 3877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 3877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

  1. A vajat, cukrot, reszelt citromhéjat, vaníliát, és a tojássárgáját habosra keverjük.
  2. A keverékhez hozzágyúrjuk a lisztet. Ha nem állna össze, egy kis tejet adhatunk hozzá, de nem kötelező.
  3. 1 órát pihenni hagyjuk. Ebből az első 30 percet a hűtőben tölti a tészta, a másodikat szobahőmérsékleten.
  4. A pihentetés után kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  5. 160 fokon kb. 10 percig sütjük, de állandóan oda kell rá figyelni, mert nagyon könnyen eléghet. Akkor jó, ha olyan piroskás a széle.
  6. Amint megsült hagyjuk kihűlni.
  7. Az egyik oldalát megkenjük lekvárral és "ráragasztunk" egy másikat. Ha valaki szereti a csokit, az tortabevonóval bevonhatja a tetejét. Ha nem vonjuk be, akkor közönséges linzer is lehet (csak akkor a teteje lyukas legyen!).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4131
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. Amikor először készítettem az egyik barátnőm szülinapjára csináltam. Ő nagyon imádja az islert, így elég nagy volt magammal az elvárásom, hogy jól sikerüljön. A tészta elkészítésével nem volt próblémám, de a szaggatásnál nagyon kellett figyelnem, hogy egyforma vastagúak legyenek. Amikor azt hittem, hogy minden jól sikerült, a második adag a sütés közben elégett. Természetesen újra kellett kezdenem az egészet. Végülis 2x-ra már tökéletes volt! :)

Hozzávalók

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...