r
Nosalty Logó

Isler 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Isler 7.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az islerhez

A mázhoz

Összesen 871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az islerhez

A mázhoz

Összesen 3485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az islerhez

A mázhoz

Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 3485 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 444 kcal

Hozzávalók

Az islerhez

A mázhoz

Elkészítés

Az islerhez

  1. A zsiradékot a liszttel, a cukorral dióval, a citromhéjjal, a fahéjjal összedolgozzuk.
  2. A tésztából cipót formálunk, és fél órát pihentetjük.
  3. 5 mm vastag lappá nyújtjuk, és korongokat formálunk belőle. Előmelegített sütőben világossárgára sütjük.
  4. Ha kihűlt, kettőt-kettőt pikáns gyümölcsízzel összeragasztunk, és bevonjuk a mázzal.
  5. A cukrot fél dl vízzel sűrű sziruppá főzzük, és simára keverjük a kakaóval és vajjal.
  6. 2-3 percig hűlni hagyjuk, majd a korongok tetejére csurgatjuk. Ha azt akarjuk, hogy szép fényes legyen a máz, akkor 10 percre langyos, kikapcsolt sütőbe helyezzük. Ezt is érdemes 2-3 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, de nekem nem sikerült eldugnom ennyi időre, sőt még szinte melegen megették.
  7. Vigyázzunk ne süssük túl a lapokat, mert megkeményedik!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14740
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Ajánló

Egyszerű, könnyü sütemény, vendégvárásra is jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukrászdában a krémesek mellett ez a kedvenc sütijük a fiaimnak, ezért gondoltam megpróbálkozom vele. Nem lett pont olyan, mint a "gyári", de gyorsan elfogyott, és ez azt jelenti, hogy finom lett.

Hozzávalók

Az islerhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...