Ír zabos-almás crumble meggyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A morzsához
-
19g zabpehelyliszt76 kcal
-
19g zabpehely71 kcal
-
22g nádcukor83 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gyümölcsös réteghez
Összesen
481
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A morzsához
-
150g zabpehelyliszt606 kcal
-
150g zabpehely569 kcal
-
175g nádcukor665 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gyümölcsös réteghez
-
400g alma187 kcal
-
200g meggy90 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
15g zabpehelyliszt61 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
3849
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A morzsához
-
10.8g zabpehelyliszt44 kcal
-
10.8g zabpehely41 kcal
-
12.6g nádcukor48 kcal
-
14.4g margarin103 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gyümölcsös réteghez
-
28.8g alma13 kcal
-
14.4g meggy6 kcal
-
4.3g nádcukor16 kcal
-
1.1g zabpehelyliszt4 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
Összesen
276
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
481
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 187.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2644 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 1450 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.3 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 566.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1764 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 1536 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2704 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 830 micro
Összesen
3849
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A morzsához
-
150 g zabpehelyliszt
-
150 g zabpehely
-
175 g nádcukor
-
1 teáskanál fahéj
A gyümölcsös réteghez
-
60 g nádcukor
-
1 evőkanál zabpehelyliszt
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A morzsához
- A hideg margarinkockákat, a zablisztet, a zabpelyhet, a nádcukrot és a fahéjat előkészítjük egy tálba, majd félrerakjuk, hagyva egy kis időt a margarinnak, hogy puhuljon.
- Egy magasabb falú sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral. A gyümölcsöket összekeverjük az egy evőkanál liszttel, a cukorral és a citromlével, majd az egészet a tepsibe kanalazzuk és elegyengetjük.
- Az összekészített morzsa-alapanyagokat ujjbeggyel összedolgozzuk mindaddig, míg darabosabb morzsát nem kapunk. Végül a morzsát a gyümölcsökre kanalazzuk, és egyenletesen szétterítjük rajtuk.
- 190°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Akkor jó, ha a morzsa szépen megbarnul, a gyümölcs pedig bugyborékol.
- Melegen, egy kanál joghurttal megkoronázva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6351
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
A receptet Donal Skehan-nál láttam és kis módosításokkal készítettem el. Sima liszt helyett zablisztet használtam, mert egyrészt egészségesebb, másrészt (szerintem) egy zabos desszerthez jobban is passzol. Az eredeti recept csak almát ír, meggyet nem, de szerintem kifejezetten illik a süteményhez a meggy savanykás íze. És a SOK fahéj!