r
Nosalty Logó

Ír zabos-almás crumble meggyel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Ír zabos-almás crumble meggyel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A morzsához

A gyümölcsös réteghez

481
Kalória
5.9g
Fehérje
64.5g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
70.8g
Víz
-
Koleszterin
4.7g
Rost
35.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A morzsához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A morzsához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 3849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A morzsához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    187.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    566.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2704 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 3849 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A morzsához

  1. A hideg margarinkockákat, a zablisztet, a zabpelyhet, a nádcukrot és a fahéjat előkészítjük egy tálba, majd félrerakjuk, hagyva egy kis időt a margarinnak, hogy puhuljon.
  2. Egy magasabb falú sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral. A gyümölcsöket összekeverjük az egy evőkanál liszttel, a cukorral és a citromlével, majd az egészet a tepsibe kanalazzuk és elegyengetjük.
  3. Az összekészített morzsa-alapanyagokat ujjbeggyel összedolgozzuk mindaddig, míg darabosabb morzsát nem kapunk. Végül a morzsát a gyümölcsökre kanalazzuk, és egyenletesen szétterítjük rajtuk.
  4. 190°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Akkor jó, ha a morzsa szépen megbarnul, a gyümölcs pedig bugyborékol.
  5. Melegen, egy kanál joghurttal megkoronázva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A receptet Donal Skehan-nál láttam és kis módosításokkal készítettem el. Sima liszt helyett zablisztet használtam, mert egyrészt egészségesebb, másrészt (szerintem) egy zabos desszerthez jobban is passzol. Az eredeti recept csak almát ír, meggyet nem, de szerintem kifejezetten illik a süteményhez a meggy savanykás íze. És a SOK fahéj!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!