r
Nosalty Logó

Ínyenc tejszínes póréhagymaleves burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Ínyenc tejszínes póréhagymaleves burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2594 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 433 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6239.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    3329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2834 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5156 micro
Összesen 2594 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magas falú lábasban a vaj és olaj keverékére rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkarikázott póréhagymát, vöröshagymát, s az átnyomott fokhagymát, megdinszteljük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a megpucolt, megmosott, apróra felkockázott burgonyát, majd rövid ideig, kavargatva, összedinszteljük.
  3. Hozzáöntjük az alaplevet, rászórjuk a fűszereket, felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, s lefedve puhára főzzük az összetevőket.
  4. Botmixerrel pürésítjük úgy, hogy kissé darabos maradjon.
  5. Ezután a tejföl és a tejszínt simára kikeverjük, a levesbe öntjük, jól összekeverjük, végül beleszórjuk a reszelt sajtokat, ezt is összekeverjük addig, amíg a sajtok teljesen elolvadnak benne. Így még körülbelül 5 percig összeforraljuk az egészet, ha szükséges, még utána fűszerezzük, s pihentetjük, amíg elkészítjük a pirítóst. Ha túl sűrű lenne, tejjel lehet hígítani, ha túl híg lenne, akkor még adjunk hozzá reszelt sajtot!
  6. Amíg pihen a leves, a toast kenyérszeleteket megpirítjuk, bekenjük fokhagymával mindkét oldalát – ki enyhén, ki erősebben, de el is hagyható, aki nem szereti -, s ízlés szerint enyhén megsózzuk, de ez is elhagyható. Apró kockákra felvagdossuk, tálra helyezzük, majd ki-ki annyit szór a leves tetejére, amennyit szeretne.
  7. Ha mindennel készen vagyunk, tálaláskor a forró levesre szórunk az ízesített pirítós kockákból s a friss póréhagyma karikákból. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7962
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 29.

Ajánló

Annyi folyadékot öntsünk hozzá, hogy ne főzelék sűrűségű legyen! Az itt megadott mennyiségtől, lehetséges, el kell majd térni, hiszen az összetevők - burgonya, póréhagyma, hagyma - nagysága nem lehet egyenlő! :)  Másnaposan, sőt, harmadnaposan is nagyon-nagyon finom, ha marad belőle! :)  Ha esetleg túl hígra sikeredne, akkor további reszelt sajttal, illetve kevés étkezési keményítővel (csomómentesre) elkevert tejjel/vízzel sűríthetjük! Ha túl sűrűre sikeredne, akkor víz/tej hozzáadásával hígíthatjuk! Egyik esetben sem szabad megijedni, mindkét esetre van gyógyír! :) Hűlés közben kissé sűrűsödik, ekkor sem kell megijedni, a hűtőből való kivétel után, a melegítés hatására felhígul! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon finom, laktató leves....... kifejezetten levesimádóknak ajánlom...... egyszerű, csak esetleg a hozzávalók mennyisége miatt, első ránézésre bonyolultnak tűnik, de érdemes elolvasni, ne riadjon meg senki :) azután elkészíteni :) .......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...