r
Nosalty Logó

Ínyenc, kukoricás, tepsis csirkemellkoszorú

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Ínyenc, kukoricás, tepsis csirkemellkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3544 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 591 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6951.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    3058 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1917 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2627 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4302 micro
Összesen 3544 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban a vajat és az olívaolajat felmelegítjük, beleöntjük a húst, megszórjuk ételízesítővel és a borssal, s addig pároljuk, sütjük, míg a leve el nem párolog (a hús vizet ereszt), majd hagyjuk hűlni.
  2. Amíg hűl a hús, a petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, apróra vágjuk. Én egy pohárban, ollóval szoktam felaprítani - csak egy tipp. Összekészítjük a további hozzávalókat.
  3. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a sütőedényt kivajazzuk (nem liszteztem, mert jénaiban sütöttem), néhol lehet darabosan hagyni. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, előmelegítjük - alsó/felső állásban. Egy nagyobb tálban először a lisztet kavarjuk ki csomómentesre a tejföllel - először kevéssel, majd apránként a többit -, ezt követően hozzáadjuk a tárkonyt, a felaprított petrezselymet, az egész tojásokat és a 3 csipet sót, összekavarjuk.
  4. Ezután a reszelt füstölt sajtot, a kukoricát (levét leöntjük róla) adjuk hozzá, összekavarjuk. Ehhez végül az elősütött húst - szaftjával együtt - adjuk a tejfölös masszához, s összekavarjuk. Az így elkészült húsos masszát beleöntjük a kivajazott sütőedénybe, eddigre fel is melegedett, s mehet is sütkérezni a sütőbe!
  5. Amíg sül, lereszeljük a trappista sajtot nagy lyukú reszelőn. 25 perc sülés után kivesszük a tepsit, megszórjuk a tetejét sajttal, s visszatesszük sülni.
  6. Addig sütjük, amíg a sajt szép színt kap a tetején. Összességében kb. 45 perc alatt lesz készen - de figyeljünk rá, mert sütőfüggő, nekem ennyi időt vett igénybe a sütés. Ha készen van, a sütőt kikapcsoljuk, kivesszük a tepsit, állni hagyjuk. Majd tetszőlegesen lehet szeletelni, darabolni, tálalni. (Nem csak ennyi szelet lett belőle!)
  7. Lehet önmagában fogyasztani salátákkal - de csak magában is finom, ekkor 4-6 adagra elég. Azonban készíthetünk mellé egyéb köretet - rizs, burgonyapüré, ki, mit szeret -, ekkor több személyre elegendő. Ebédre, vacsorára, akár ünnepi alkalmakra is készíthetjük! Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható és isteni finom! Mi mindenhogyan imádjuk! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Nem fogja megbánni!!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4497
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mert imádjuk....mert isteni finom....mert gyors, egyszerű elkészíteni.....régi, nagy kedvencünk.....régi, saját találmány :)…...ajánlom a finom ízek kedvelőinek kipróbálásra :)…..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...