r
Nosalty Logó

Ínyenc gyümölcsös gombóc

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Ínyenc gyümölcsös gombóc
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

gombóchoz

öntethez

458
Kalória
24.9g
Fehérje
36.6g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
167.8g
Víz
82g
Koleszterin
600mg
Rost
9.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

gombóchoz

öntethez

Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

gombóchoz

öntethez

Összesen 1830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

gombóchoz

öntethez

Összesen 177 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4863.5 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    671.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1830 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cink
    126 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    58 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

gombóchoz

  1. A ribizlit tisztítás és mosás után egy méretes lábaskába tesszük, és villával összenyomkodjuk. Adunk hozzá egy evőkanál cukrot, és lassú tűzön felfőzzük.
  2. A túróba beleteszünk egy tojássárgáját. Hozzáadjuk a langyosra hűlt ribizlipépet, az étkezési keményítőt és a búzadarát. Kézi mixerrel pépesre dolgozzuk. Ezután belekeverjük az egy tojásból felvert kemény habot. Félretesszük legalább fél órára.
  3. Az idő letelte után evőkanállal kis adagokat merítünk a masszából. Búzadarával telt tálkába tesszük. Meghempergetjük benne, és a két tenyerünk között golyókat formálunk belőle. Gyöngyözően forró vízbe rakjuk. Amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 10 percig hagyjuk főni.

öntethez

  1. A tejfölt elkeverjük a porcukorral. A vízből kiszedett lecsepegtetett gombócokat kevés vajon körbesütjük. Ezután langyosan tesszük asztalra, és cukros tejföllel fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A kertünkben roskadoznak a feketeribizli ágacskái a mézédes bogyók alatt. Ezt a színre, ízre különleges desszertet kísérleteztem ki, ami megállja a helyét egy tartalmasabb leves után is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!