r
Nosalty Logó

Ínyenc fehércsoki-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Ínyenc fehércsoki-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4539.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.8 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Késes betétű robotgéppel ledaráljuk a kekszet.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral, a tejszínnel és a narancshéjjal habosra keverjük gépi habverővel.
  3. Lassú fokozaton hozzáadjuk a ricottát és a mascarponét, majd simára keverjük az egészet.
  4. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk és a masszába dolgozzuk.
  5. A kekszmorzsát elkeverjük az olvadt vajjal és jól belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű, levehető oldalú kapcsos tortaformába.
  6. Ráöntjük a fehér csokoládés masszát, megszórjuk csokiforgáccsal és egy kanál nyelével óvatosan elkeverjük benne, hogy jusson a massza aljára is. (Akár előre is bele lehet keverni a masszába.)
  7. 115 fokon 60 percig sütjük, majd legalább 3 órára hűtőbe teszük.
  8. Tálalás előtt levesszük a forma peremét, majd egy vékony damilt végighúzunk a sütőforma és a süti közt, így könnyen leválik és szép tányéron szervírozhatjuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26102
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 24.

Ajánló

Megjegyzés: Az eredeti recept alacsony peremű 24-26 cm-es sütőformát ajánl, de nekem abba nem is fért volna bele a töltelék és a tálaláshoz sem tudtam volna kiszedni belőle. (ezért sütöttem végül levehető peremű tortaformában) Az ajánlott 115 fokon 60 perc alatt nekem nagyon folyós maradt a süti közepe, így nagyobb hőfokon még 30 percig kellett sütnöm. Ezért legközelebb rögtön 180-190 fokra fogom betenni kb. 1 órára (légkeveréssel). Tipp: Mikor vaníliarudat használok egy sütihez, az üres vaníliarudakat beledugdosom a cukros üvegembe, így mindig kéznél van a konyhámban nagyobb mennyiségű vaníliás cukor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarpone és ricotta sajt fehér csokoládéval megkoronázva? Na, ez az igazán ínyenc sütemény, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni! /Az édes bűnbeesés Bereznay Tamás receptje a Nők Lapjából./

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...