r
Nosalty Logó

Intelligens krémes vörösboros eperöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Intelligens krémes vörösboros eperöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 4680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 4680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Elkészítés

Intelligens krémes

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a 20 dkg cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként a tejet is.
  3. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk (ne ijedjünk meg, elég híg "tésztát" kapunk).
  4. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük.
  5. Hideg sütőben, 175 fokon 1 órát sütjük.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, hidegre tesszük, és csak utána szeleteljük. Megszórhatjuk még az öntet előtt porcukorral is, én ezt elfelejtettem, már csak fotózáskor jutott eszembe. :)

Vörösboros eperöntet

  1. A cukrot világosra karamellizáljuk.
  2. Hozzáöntjük a vörösbort, felforraljuk. Pár percig főzzük.
  3. A megmosott, feldarabolt epret hozzátesszük, és ismét pár percig főzzük.
  4. A kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Az öntet akár melegen, akár hidegen is jól passzol a sütihez.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1071
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Ajánló

Az öntethez használt bor maradékát öntsük ki poharakba. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elkészítése egyszerű és gyors. A sütési idő 1 óra + a hűtés. Ezért, ha tehetjük, már készítsük el előző nap. Érdekesség: a lassú sütés közben a tészta 3 részre osztódik, innen az intelligens elnevezés.

Hozzávalók

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...