r
Nosalty Logó

Intelligens krémes vörösboros eperöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Intelligens krémes vörösboros eperöntettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

781
Kalória
16.3g
Fehérje
99.4g
Szénhidrátok
30.2g
Zsír
136.4g
Víz
293.8g
Koleszterin
1.4g
Rost
75.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 4680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Intelligens krémes

Vörösboros eperöntet

Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 781 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    818.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 4680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Intelligens krémes

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a 20 dkg cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként a tejet is.
  3. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk (ne ijedjünk meg, elég híg "tésztát" kapunk).
  4. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük.
  5. Hideg sütőben, 175 fokon 1 órát sütjük.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, hidegre tesszük, és csak utána szeleteljük. Megszórhatjuk még az öntet előtt porcukorral is, én ezt elfelejtettem, már csak fotózáskor jutott eszembe. :)

Vörösboros eperöntet

  1. A cukrot világosra karamellizáljuk.
  2. Hozzáöntjük a vörösbort, felforraljuk. Pár percig főzzük.
  3. A megmosott, feldarabolt epret hozzátesszük, és ismét pár percig főzzük.
  4. A kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Az öntet akár melegen, akár hidegen is jól passzol a sütihez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*25

Az elkészítése egyszerű és gyors. A sütési idő 1 óra + a hűtés. Ezért, ha tehetjük, már készítsük el előző nap. Érdekesség: a lassú sütés közben a tészta 3 részre osztódik, innen az intelligens elnevezés.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!