r
Nosalty Logó

Instant szalonnás rakott krumpli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Instant szalonnás rakott krumpli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krumpli főzéséhez

A hagyma pirításához

A rétegzéshez

1046
Kalória
32.9g
Fehérje
53.7g
Szénhidrátok
78.4g
Zsír
378g
Víz
430.9g
Koleszterin
6.3g
Rost
7.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumpli főzéséhez

A hagyma pirításához

A rétegzéshez

Összesen 1046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumpli főzéséhez

A hagyma pirításához

A rétegzéshez

Összesen 3141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumpli főzéséhez

A hagyma pirításához

A rétegzéshez

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1720.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    378 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 1046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5161.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1621 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1133.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2377 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3800 micro
Összesen 3141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A krumpli főzéséhez

  1. Megfőzzük a krumplit héjában, majd feldaraboljuk kis kockákra vagy szeletekre. (Én mikróban szoktam főzni jénai edényben, így még nyersen könnyebben szeletelem.)
  2. Közben zsíradékkal, lehetőleg szalonnával kikenünk egy magas falú tepsit, a sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  3. A hagymát apró kockákra vágva megpirítjuk. (Ha nincs időnk, kihagyható, esetleg fűszerkockával helyettesíthető.)
  4. A tojásokat habosra felverjük, belekeverjük az olajat, tejfölt, tejet, fűszereket.
  5. A sajtot lereszeljük, és szintén belekeverjük a tojásos keverékbe a petrezselyemzölddel és a pirított hagymával együtt. (Ha nem elég híg az egyenletes terítéshez a keverékünk, egy kis tejjel még lehet tovább hígítani.)
  6. A felkockázott krumplit szétterítjük a tepsiben, a keverékünket egyenletesen ráöntjük úgy, hogy kitöltse mindenhol a hézagokat.
  7. A tetejére apró kockákra vágott füstölt szalonnát szórunk, és betesszük a sütőbe.
  8. Addig sütjük, amíg a sajt és a szalonna pirulni nem kezd.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x38x6

Úgy indult, ahogy sok más kaja is, nem volt itthon semmi extra, de valami laktatót szerettem volna. Nálam ez azt jelenti, hogy amennyiben nincsen husi, akkor tartalmazzon krumplit és tojást. Na de a rakott krumplival utálok pepecselni, nézegettem recepteket, de egyik se jött be igazán, így jött a kísérletezés. Azért szeretem, mert nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni, a variációk száma pedig végtelen, attól függően, hogy mi van itthon. Készítettem már szalonnamentes, vega verziót, ahol fagyaszott franciasaláta és kelbimbó dúsította a krumpli-tojás kombinációt. De ha klasszikus ízvilágra vágyunk, akkor lehet kolbásszal is készíteni. A mennyiségeket is nyugodtan lehet rugalmasan kezelni, ha laktatóbbat szeretnénk, akkor keverjünk hozzá több tojást, vagy adjunk hozzá több szalonnát. Tervezem, hogy majd csirkemell kockákkal és más fűszerekkel is kipróbálom. Nálunk joly-joker kaja, röviden a lényege a főtt krumplira borított tojásos-tejfölös-sajtos kombó, amibe ízlés szerint bármit, de tényleg bármit tehetünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!