r
Nosalty Logó

Indonéz sertéssült korianderes ananászsalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Indonéz sertéssült korianderes ananászsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Összesen 919 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Összesen 5509 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 919 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.7 g

Zsír

  • Összesen
    362.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14272.4 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    559 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    4322 mg
  • Nátrium
    7685 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1909.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    1400 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 5509 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Elkészítés

Indonéz sertéssült

  1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő. A sertéslapockát megmossuk, megszárítjuk, majd egy fedeles kerámiatepsibe tesszük.
  2. Fűszerkrémet készítünk: a gyöngyhagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért, szójaszószt, ketjap manis-t, fehér borsot egy aprítógépbe helyezzük és összeaprítjuk. A krémmel bekenjük a hús oldalait.
  3. A hús mellé dobjuk az egészben hagyott thai chilit, a fahéjrudat, a csillagánizst, majd a tepsibe öntjük a húslevest. Egy sütőpapírra finoman vizet spriccelünk, majd a húsra borítjuk. A tepsit lefedjük a fedelével vagy alufóliával és 120 percig sütjük a sertéslapockát.
  4. A 120 perc elteltével eltávolítjuk a tepsi fedelét, a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra növeljük és további 20 perc alatt kérget pirítunk a sertéssültre. Közben a pecsenyelével meglocsoljuk a hús tetejét. A szeletelés előtt 10 percig pihentetjük az indonéz sertéssültet.

Ananászsaláta

  1. Az ananászsalátához darabokra vágjuk a friss ananászt, felkarikázzuk a téli sarjadékhagymát és apróra vágjuk a chilit - a thai chili magjai nagyon erősek, ízlés szerint kihagyhatjuk a salátából. Az ananászt, hagymát és a chilit tálba tesszük, apróra vágott korianderzöldet adunk hozzá.
  2. A dresszighez összekeverjük a halszószt, barna cukrot és a zöldcitromlevet, majd a salátára öntjük és mindent jól összekeverünk.
  3. Tálaláskor az indonéz sertéssültet szeleteljük vagy két villával eltépkedjük és tányérokra szedjük. Korianderes ananászsalátával és extra friss korianderrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 177
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indonéz sertéssült korianderes ananászsalátával
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Amit ebben a receptben a leginkább kedvelek, az az ananászsaláta. Most a saját korianderzöldemmel, thai chilimmel és téli sarjadékhagymámmal készítettem el a kertből. Ha marad a sertéssültből, vietnámi módra készíthető belőle 'Banh Mi' szendvics. Egyszerűen vágjunk hozzá félbe egy bagettet, pakoljuk rá a húst reszelt sárgarépával, csíkokra vágott daikonnal, tegyünk rá salátaleveleket és locsoljuk meg hoisin-szósszal.

Hozzávalók

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...