Indonéz sertéssült korianderes ananászsalátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Indonéz sertéssült
-
333g sertéslapocka787 kcal
-
15g gyöngyhagyma5 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
83g csirke alaplé6 kcal
Ananászsaláta
Összesen
919
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Indonéz sertéssült
-
2000g sertéslapocka4720 kcal
-
90g gyöngyhagyma33 kcal
-
360g fokhagyma483 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
Ananászsaláta
-
400g ananász102 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
0g chili0 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
10g thai halszósz4 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
16g limelé4 kcal
Összesen
5509
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Indonéz sertéssült
-
54.5g sertéslapocka129 kcal
-
2.5g gyöngyhagyma1 kcal
-
9.8g fokhagyma13 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
13.6g csirke alaplé1 kcal
Ananászsaláta
-
10.9g ananász3 kcal
-
5g újhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.4g koriander0 kcal
-
0.3g thai halszósz0 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
0.4g limelé0 kcal
Összesen
150
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2378.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 1281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 318.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
919
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 376.7 g
Zsír
-
Összesen 362.2 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 160 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14272.4 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 559 mg
-
Kálcium 1052 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 552 mg
-
Foszfor 4322 mg
-
Nátrium 7685 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1909.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 1400 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 1344 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1343 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1440 micro
Összesen
5509
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Indonéz sertéssült
-
6 db gyöngyhagyma
-
6 db fokhagyma
-
3 ek szójaszósz
-
1 tk fehér bors
-
1 db fahéjrúd
-
3 db csillagánizs
-
500 ml csirke alaplé
Ananászsaláta
-
0.5 csokor koriander
-
1 ek thai halszósz
-
1 ek barna cukor
-
2 ek limelé
Elkészítés
Indonéz sertéssült
- A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő. A sertéslapockát megmossuk, megszárítjuk, majd egy fedeles kerámiatepsibe tesszük.
- Fűszerkrémet készítünk: a gyöngyhagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért, szójaszószt, ketjap manis-t, fehér borsot egy aprítógépbe helyezzük és összeaprítjuk. A krémmel bekenjük a hús oldalait.
- A hús mellé dobjuk az egészben hagyott thai chilit, a fahéjrudat, a csillagánizst, majd a tepsibe öntjük a húslevest. Egy sütőpapírra finoman vizet spriccelünk, majd a húsra borítjuk. A tepsit lefedjük a fedelével vagy alufóliával és 120 percig sütjük a sertéslapockát.
- A 120 perc elteltével eltávolítjuk a tepsi fedelét, a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra növeljük és további 20 perc alatt kérget pirítunk a sertéssültre. Közben a pecsenyelével meglocsoljuk a hús tetejét. A szeletelés előtt 10 percig pihentetjük az indonéz sertéssültet.
Ananászsaláta
- Az ananászsalátához darabokra vágjuk a friss ananászt, felkarikázzuk a téli sarjadékhagymát és apróra vágjuk a chilit - a thai chili magjai nagyon erősek, ízlés szerint kihagyhatjuk a salátából. Az ananászt, hagymát és a chilit tálba tesszük, apróra vágott korianderzöldet adunk hozzá.
- A dresszighez összekeverjük a halszószt, barna cukrot és a zöldcitromlevet, majd a salátára öntjük és mindent jól összekeverünk.
- Tálaláskor az indonéz sertéssültet szeleteljük vagy két villával eltépkedjük és tányérokra szedjük. Korianderes ananászsalátával és extra friss korianderrel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 140 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 177
- Feltöltés dátuma: 2023. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
Amit ebben a receptben a leginkább kedvelek, az az ananászsaláta. Most a saját korianderzöldemmel, thai chilimmel és téli sarjadékhagymámmal készítettem el a kertből. Ha marad a sertéssültből, vietnámi módra készíthető belőle 'Banh Mi' szendvics. Egyszerűen vágjunk hozzá félbe egy bagettet, pakoljuk rá a húst reszelt sárgarépával, csíkokra vágott daikonnal, tegyünk rá salátaleveleket és locsoljuk meg hoisin-szósszal.