r
Nosalty Logó

Indiai vöröslencse-krémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Indiai vöröslencse-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1650 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3199.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1650 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kókuszzsírt egy wokban vagy nagyobb főzőedényben felolvasztjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk apró darabokra, és üvegesre pároljuk.
  3. A köménymagot a hagymára szórjuk, és együtt pirítjuk pár percig.
  4. A vöröslencsét átmossuk, majd a hagymára dobjuk. Összekeverjük, majd fedőt teszünk rá.
  5. A forró vizet a lencsére öntjük, elkeverjük.
  6. Beleszórjuk a kurkumát, elkeverjük.
  7. A gyömbér héját lekaparjuk, felszeljük, apró kockákra vágjuk. A lencsébe keverjük.
  8. A paradicsomokat felkockázzuk, és a lencséhez adjuk. Együtt puhára főzzük 20 perc alatt.
  9. Ha a lencse megpuhult, összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a főzőedénybe.
  10. Hozzáöntjük a kókusztejet, beleszórjuk a sót, borsot, koriandert, és hagyjuk átforrósodni.
  11. Azonnal tálalhatjuk, vagy másnap még finomabb.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8204
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Ajánló

Főzés előtt nem kell beáztatni a vöröslencsét. A lencsefélék közül a legkönnyebben emészthető, legkevésbé gázképző. Az utóbbit római kömény, kurkuma, koriander és nigella mag hozzáadásával is segíthetjük. Növeli az immunitást, elősegíti a vizeletkiválasztó- és a nemi rendszerek egészséges működését. Gazag Omega-3 és 6 zsírsavakban és folsavban. Tartalmaz magnéziumot, vasat, kalciumot, káliumot, mangánt, rezet, jódot, bórt, cinket, kobaltot. Hangulatjavító, mellrák megelőző hatású.

Receptkategóriák

Pikáns leves, állati eredetű hozzávalók nélkül. Előző nap elkészíthető és újramelegíthető, úgy az ízek jobban összeérnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...