r
Nosalty Logó

Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
szépróza
Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

331
Kalória
12g
Fehérje
42.6g
Szénhidrátok
13.9g
Zsír
282.1g
Víz
-
Koleszterin
8.6g
Rost
11.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    936 micro
  • β-karotin
    2458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1177 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3742 micro
  • β-karotin
    9831 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1994 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A szárított csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A répát megtisztítjuk, lereszeljük.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk. Mikor már majdnem üveges, hozzáadjuk a fűszereket (a babérlevél kivételével), és kb. 5 percig tovább pirítjuk, vigyázva, hogy ne kapjon le.
  4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót és a répát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, beledobjuk a babérlevelet,és lefedve közepes lángon kb. 25-30 percig főzzük, míg a csicseriborsó megpuhul. (Konzerv csicseriborsó esetén ez az idő 10 percre is csökkenhet, úgyhogy gyakran kóstoljuk!)
  6. Tálalás előtt kivesszük a babérlevelet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Másfél hónap indiaiakkal való együttlakás után az ember gyakran kívánja a hasonló ízeket. Biztos van ennek az ételnek valami fenszi neve, csak én azt nem tudom. A szaft sűrítésére használhatunk egy marék vöröslencsét is (csak dobjuk a borsó mellét, mikor felöntjük vízzel), de nekem most épp elfogyott. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!