r
Nosalty Logó

Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szépróza
Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    936 micro
  • β-karotin
    2458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1177 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3742 micro
  • β-karotin
    9831 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1994 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A répát megtisztítjuk, lereszeljük.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk. Mikor már majdnem üveges, hozzáadjuk a fűszereket (a babérlevél kivételével), és kb. 5 percig tovább pirítjuk, vigyázva, hogy ne kapjon le.
  4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót és a répát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, beledobjuk a babérlevelet,és lefedve közepes lángon kb. 25-30 percig főzzük, míg a csicseriborsó megpuhul. (Konzerv csicseriborsó esetén ez az idő 10 percre is csökkenhet, úgyhogy gyakran kóstoljuk!)
  6. Tálalás előtt kivesszük a babérlevelet.
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 43006
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 07.

Ajánló

A fokhagyma is illik bele.  Barna rizzsel tálaltam, de a naan, a csapati - vagy végszükség esetén az európai kenyérfélék is illenek hozzá.  Ha túl csípősre sikerül, akkor tejföllel vagy joghurttal hígítsuk a tányérunkban. Nem kell megijedni, az indiaiak is így csinálják.  Sült hús mellé is el tudnám képzelni.

Receptkategóriák

Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu
szépróza 96 recept

Másfél hónap indiaiakkal való együttlakás után az ember gyakran kívánja a hasonló ízeket. Biztos van ennek az ételnek valami fenszi neve, csak én azt nem tudom. A szaft sűrítésére használhatunk egy marék vöröslencsét is (csak dobjuk a borsó mellét, mikor felöntjük vízzel), de nekem most épp elfogyott. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...