r
Nosalty Logó

Illatos zabtallér gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Villemo
Illatos zabtallér gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2991 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11966 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 2148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    501 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverő tálba tesszük a lisztet és a zabpelyhet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket az olvasztott vajat és a tojásokat.
  2. Lereszeljük a répát és az almát, ezt is hozzárakjuk, beletesszük az édesítőszert, és hozzáreszeljük a narancs héját.
  3. Összegyúrjuk, ha nagyon ragad, tehetünk hozzá még lisztet.
  4. Eléggé masszív, de mégis ragadós masszát kapunk, amiből kis golyókat formázunk, kb. 30-35 db lesz belőle.
  5. Kicsit hagyjuk pihenni, azután a kezünkkel kilapogatjuk korong alakúra, kb. 2-3 mm vastagságúra,
  6. Tepsire rakjuk őket, és megsütjük.
  7. A sütési idő attól is függ, ki milyen ropogósra vagy kissé puhábbra szeretnénk sütni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13427
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Ajánló

Finom kicsit puhára sütve is,  de nekem ropogósabban jobban bejött,  a fűszerkeveréket és a gyümit lehet variálni, fantasztikus ízeket lehet kicsalni belőle. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Illatos zabtallér gazdagon
Villemo 7 recept

A boltban kapható zabtallér háziasitott formáját probáltam megalkotni illatosan  gyümölcsösen, úgy érzem, nagyon jól sikerült a kisérlet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...