Ikeás cukros fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
28g tej16 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
4 kcal
-
68g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
501
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
280g tej157 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
680g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
5014
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
12.7g tej7 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
-
27.3g finomliszt99 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
31g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
227
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
501
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 188 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2388.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1028 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 733.1 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 214.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1600 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 529 mg
-
Retinol - A vitamin: 1574 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
5014
kcal
- 7% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
227
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
50 g porcukor
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 csipet só
-
600 g finomliszt
-
3 db tojás
-
150 g vaj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
200 g cukor
-
3 teáskanál fahéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A dagasztógép üstjében (vagy egy nagy tálban, ha kézzel dolgozunk) elkeverjük a langyos tejet a porcukorral és az instant élesztővel.
- Hozzáadjuk lisztet, a tojásokat, a vaníliaaromát, a vaníliás cukrot és a sót, majd alacsony fokozaton elkezdjük összedolgozni. Apránként hozzáadjuk a puha vajat is, majd 8-10 perc alatt kidolgozzunk a tésztát. Kiborítjuk a munkapultra, és kézzel még kicsit átdolgozzuk, hogy egy szép, feszes és fényes tésztagombócot kapjunk.
- Egy kilisztezett tálba tesszük a tésztát, letakarjuk fóliával, és meleg helyen kb. 40 percet pihentetjük.
- Az enyhén megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és sodrófával kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Egy 9-10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk a tésztából, majd a közepüket is kiszúrjuk egy 3-4 cm átmérőjű kiszúróformával. (A kilyukasztott kis golyókat is tegyük el). A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kissé pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, és fánkokat szúrunk ki belőle. A kiszaggatott fánkokat és golyókat takarjuk le, és hagyjuk 10 percet pihenni, ez idő alatt melegítsük fel az olajat.
- Egy lábasban vagy magas falú edényben melegítsük fel az olajat nagyjából 170 fokra. Egyszerre három fánkot helyezzünk a forró olajba, és takarjuk le az első oldalnál. A másik oldalhoz már nem kell. Oldalanként 1,5 perc alatt aranybarnára sülnek. Végül süssük ki a tésztagolyókat is, amiknek szintén elegendő 1-2 perc. Egy szűrőbe szedjük ki a fánkokat, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
- Mikor kisültek a fánkok, enyhén megkenjük őket olvasztott vajjal, majd megforgatjuk mindkét oldalukat fahéjjal elkevert kristálycukorban.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 2437
- Feltöltés dátuma: 2024. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Míg a fánkok a világ különböző országainak történelmébe és kultúrájába beágyazódtak, manapság itthon inkább a hipermarketek polcain díszelegnek, harsányan mázasak, természetellenesen illatozzak, elvonva a gyanútlanul bámészkodó vásárlók figyelmét. Viszont, ha egy frissen sült, pihe-puha, fahéjas-cukros fánkra vágytok, akkor ideje, hogy elkészítsétek magatok! Itt a tökéletes recept.