r
Nosalty Logó

Ikeás cukros fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Ikeás cukros fánk
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5014 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2388.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.1 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 5014 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 227 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagasztógép üstjében (vagy egy nagy tálban, ha kézzel dolgozunk) elkeverjük a langyos tejet a porcukorral és az instant élesztővel.
  2. Hozzáadjuk lisztet, a tojásokat, a vaníliaaromát, a vaníliás cukrot és a sót, majd alacsony fokozaton elkezdjük összedolgozni. Apránként hozzáadjuk a puha vajat is, majd 8-10 perc alatt kidolgozzunk a tésztát. Kiborítjuk a munkapultra, és kézzel még kicsit átdolgozzuk, hogy egy szép, feszes és fényes tésztagombócot kapjunk.
  3. Egy kilisztezett tálba tesszük a tésztát, letakarjuk fóliával, és meleg helyen kb. 40 percet pihentetjük.
  4. Az enyhén megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és sodrófával kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Egy 9-10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk a tésztából, majd a közepüket is kiszúrjuk egy 3-4 cm átmérőjű kiszúróformával. (A kilyukasztott kis golyókat is tegyük el). A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kissé pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, és fánkokat szúrunk ki belőle. A kiszaggatott fánkokat és golyókat takarjuk le, és hagyjuk 10 percet pihenni, ez idő alatt melegítsük fel az olajat.
  5. Egy lábasban vagy magas falú edényben melegítsük fel az olajat nagyjából 170 fokra. Egyszerre három fánkot helyezzünk a forró olajba, és takarjuk le az első oldalnál. A másik oldalhoz már nem kell. Oldalanként 1,5 perc alatt aranybarnára sülnek. Végül süssük ki a tésztagolyókat is, amiknek szintén elegendő 1-2 perc. Egy szűrőbe szedjük ki a fánkokat, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
  6. Mikor kisültek a fánkok, enyhén megkenjük őket olvasztott vajjal, majd megforgatjuk mindkét oldalukat fahéjjal elkevert kristálycukorban.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2437
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ikeás cukros fánk
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Míg a fánkok a világ különböző országainak történelmébe és kultúrájába beágyazódtak, manapság itthon inkább a hipermarketek polcain díszelegnek, harsányan mázasak, természetellenesen illatozzak, elvonva a gyanútlanul bámészkodó vásárlók figyelmét. Viszont, ha egy frissen sült, pihe-puha, fahéjas-cukros fánkra vágytok, akkor ideje, hogy elkészítsétek magatok! Itt a tökéletes recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...