r
Nosalty Logó

Igazi olasz paradicsomos spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Igazi olasz paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    936 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és vajon megüvegesítjük. (Az a jó, ha a hagyma már puha.)
  2. Ha ez megtörtént, nagyobb darabokra vágjuk a friss paradicsomot, és beletesszük. Együtt főzzük őket fedő alatt, amíg a paradicsom már teljesen szétfő, és nem lesznek benne paradicsom darabkák.
  3. Hozzáadjuk a ketchupot és a csemege paprikakrémet. (Paprikakrémből csak ezt a kis mennyiséget rakjuk bele.)
  4. Megszórjuk a cukorral.
  5. Ezek után jöhet a fűszerezezés. Bors, bazsalikom és ételízesítő. (Bazsalikomból csak egy kis csipetnyit rakjunk bele.)
  6. Amikor ezek már jól összerottyantak, belekanalazzuk a tejfölt, és levesszük a tűzről. Spagetti tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 73734
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz konyha az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...