r
Nosalty Logó

Igazi házi kifli 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Igazi házi kifli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    4438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Közben a 3 dl langyos tejjel és 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az olajjal és a felfuttatott élesztővel együtt összedagasztjuk a tésztát. (Egy nagyon könnyen dagasztható tészta, akár kézzel is minden probléma nélkül 10 perc alatt összegyúrható.)
  2. Ezután lisztezett deszkán 40 percig pihentetjük meleg helyen, nagyon szépen fel fog kelni.
  3. Ezután kinyújtjuk egy nagy körré, és mint a pizzát (én pizzaszeletelővel csinálom) 8, nagyjából egyforma cikkre vágjuk. Ezeket a szélesebb részüktől a háromszög csücske felé haladva összetekerjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól jó 3-4 cm távolságra, mert a kiflik nőni fognak.
  4. 50 fokra melegítsük elő a sütőt, és ebbe a sütőbe tegyük be 10 percre, hogy még kelhessen egy kicsit. Ezután 150 fokon süssük félkészre kb. 20 perc alatt, majd kenjük le vízzel, és süssük teljesen készre még kb. 30-35 percig. Utána a sütőben hagyjuk kihűlni (már ha a családnak van türelme kivárni) :).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31358
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Ajánló

Megjegyzés: Jó hír az egészség szerelmeseinek: 30 dkg fehér liszt - 20 dkg rozsliszt keverékével is működik a recept, de abból én kis bucikat sütöttem :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borzalmasan elegem van a boltokban kapható csapnivaló minőségű pékárukból, már jó ideje kísérletezem kenyérrel, kiflivel, zsemlével, eddig ez a leginkább bevált recept :) A bolti kenyerek morzsálódnak, szétesnek, vagy éppen hamar kiszáradnak, és fel vannak fújva levegővel. Én ez ellen próbálok valami igazán jó kenyeret és mindenféle hasonló péksüteményt kiötölni, egyenlőre egészen szép sikerekkel :) Jó étvágyat mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...