r
Nosalty Logó

Igazi fudge brownie - brutál csokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
plentera85
Igazi fudge brownie - brutál csokis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    1838 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 4420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szükségünk lesz: 1 nagyobb fémtálra (kb. 3 literes), 1 kisebb lábasra, 1 fakanálra, 1 mélytányérra, 1 fémevőkanálra, 1 villára, 1 teáskanálra és egy fémhabverőre. Továbbá legyen otthon sütőpapír és egy nagyobb vágódeszka a szeleteléshez. Egy konyhai kés és egy szilikonspatula hasznos lesz a felszolgálásnál. Konyhamérleg természetesen kelleni fog a pontos kiméréshez. A kiméréshez bármilyen tál vagy műanyag doboz megfelel. A tojásokat érdemes külön egy tányérban feltörni, hogy véletlenül se kerüljön tojáshéj a süteménybe.
  2. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (155°C légkeverésen). Béleljünk ki egy kb. 25 x 35 cm-es tepsit zsírpapírral úgy, hogy a papír kb. 5 cm-rel legyen magasabb a tepsi rövid szélénél. (Én egy kb. 5 cm magas sütőtálat használtam.) Ez a sütés befejeztével majd segíti a brownie kiemelését a tepsiből, továbbá a szeletelésnél is hasznos lesz. A papírt hajtsuk kifelé, hogy véletlenül se menjen a massza a papír és a tepsi közé. Tegyük félre az így előkészített tepsit.
  3. Keressünk egy kisebb lábast amit töltsünk meg kb. 2 ujjnyi forró vízzel. Vegyük kis lángra, hogy éppen gyöngyözzön a víz, majd tegyük rá a fémtálat. A gyöngyöző víz felett így a fémtálban olvasszuk meg a vajat és 50 g felkockázott csokoládét, a habverővel kevergetve. Ha teljesen megolvadt, zárjuk el a lángot, és óvatosan vegyük ki a fémtálat a lábasból, figyelve arra, hogy forró gőz fog kijönni alóla! Tegyünk egy nedves konyharuhát a tál alá (hogy ne csúszkáljon), és amíg olvadt a vaj, keverjük össze jó alaposan a cukorral. Ezután keverjük bele a tojásokat (érdemes előtte felverni úgy, mint ha rántottát csinálnál) és a vaníliát.
  4. Adjuk hozzá a megmaradt hozzávalókat: kakaópor, liszt, só, kókuszreszelék; és jó alaposan keverjük össze a ragacsos masszát. A csoki megmaradó részét vágjuk fel pici, kb. 0,5x0,5 cm-es darabkákra, majd óvatosan keverjük a masszába. A masszát öntsük bele az előkészített és kibélelt tepsibe, és oszlassuk el arányos vastagságúra. Itt segít az evőkanál, a sűrű massza kikaparásában.
  5. Tegyük be a sütő középső rácsára a tepsit, és süssük 35 percig. Én légkeveréssel 155°C-on sütöttem a képen látható (gyorsan elfogyasztott) verziót.
  6. Amikor elkészült, fogókesztyűvel vegyük ki a tepsit, és hagyjuk teljesen kihűlni egy fémrácson. Ha teljesen elhűlt, fogjuk meg a sütőpapír két szélét, és óvatosan emeljük ki a tepsiből a brownie-t, és tegyük sima, karcmentes felületre vagy nagyobb vágódeszkára mielőtt felszeletelnénk. A szeletek ragaszkodnak a sütőpapírhoz, így érdemes a szilikonspatulával óvatosan elválasztani egymástól. A papír alja is vajas lesz, így ajánlott egy extra réteg sütőpapírt tenni a vágódeszkára. Zacskóban, szobahőmérsékleten, nagyjából 1 hétig áll el.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 44520
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 20.

Ajánló

Szeletenként 1 gombóc vaníliajégkrém, és kb. egy csészényi tejszínhab javasolt. 1 szeletet mikróban 1 perc alatt fel lehet melegíteni, de hidegen is nagyon finom. A kevésbé édesszájúaknak 1 pohár tejjel javaslom enyhíteni a brownie elfogyasztása okozta túladagolási tüneteket. Az eredeti receptek nem tartalmaznak kókuszreszeléket, én azonban a liszt egy részét helyettesítve jobban kedvelem az eredményt. Kókuszreszelék nélkül 125 g liszttel dolgozzunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi fudge brownie - brutál csokis
plentera85 5 recept

2008-ban költöztem Írországba, és az első évben szerelembe estem a Fudge Brownie-val (Fádzs Brávni). A szerelem azóta is tart, így gondoltam, az otthoniakkal, azaz veletek is megosztom ezt a tömör gyönyört. Nem, ez most nem túlzás. Ennek tömörnek, ragacsosnak kell lennie, nem olyan mint a torta vagy a linzer. Többfélét kipróbáltam 12 év alatt, és ez a (picit módosított) recept az eddigi legjobb szerintem. Remélem nektek is ízlik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...