Igazán finom főzelék
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1246.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 426.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 3923 micro
-
β-karotin 10656 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6542 micro
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4987.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 1588 mg
-
Nátrium 2126 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.7 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 1705.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4251 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 657 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 400 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 825 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 15693 micro
-
β-karotin 42624 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 26169 micro
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 579 micro
-
β-karotin 1573 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 966 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldborsót kifejtjük, a répát és a karalábét meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
- Ha szeretjük a gyömbért, pucolás után lereszeljük, ha nem vagyunk érte annyira oda, akkor két nagyobb darabba vágjuk, és az alapléhez tesszük a sáfrányos szeklicével együtt.
- Az alaplébe tesszük a karalábét főni, kb. 10 perc után hozzáadjuk a répát, 5 perc múlva a borsót (nagyon zsenge zöldségeknél ez kevesebb is lehet, kóstolgassuk).
- Ha minden harsanósan puha (15-20 perc), leszűrjük a zöldséget, és melegen tartjuk.
- Az alaplébe öntjük a joghurtot, utánafűszerezünk, és kicsit várunk, míg sűrűsödik (nem fog nagyon, ne erőltessük, ne lisztezzük).
- Visszatesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a koriandert, átkeverjük, és már tálaljuk is.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 512
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 110254
- Feltöltés dátuma: 2013. május 29.
Ajánló
Én citromos fasírtot készítettem mellé, de bátran lehet kísérletezni mással is. Aki nem rajong a korianderért, petrezselyemmel is készítheti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ápoltam jó viszonyt a főzelékfélékkel sokáig, de a színtelen, íztelen, szétfőzött zöldségek vastag, lisztízű trutymóban úszva a menzai horror netovábbja volt. Aztán szép sorjában megszerettem a főzelékeket, a finom nevezetűről el is felejtkeztem, és nem tudom miért, de pár éve a piacon egy halom friss répa és borsó előtt bevillant, hogy én valami finomfőzelék szerűt akarok. Chili &vaniliánál találtam rá a megfelelő receptre. Picit változtattam rajta, nekem így tökéletes. Gyors, könnyű, egészséges, minden benne van, ami miatt a főzeléket imádni, és ilyenkor tavasszal-nyáron sorozatban főzni kell!