Hűvös zöldborsókrémleves, pirított pisztáciával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
25g pisztácia143 kcal
-
8g repceolaj66 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g újkrumpli31 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g repceolaj111 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
463
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g pisztácia572 kcal
-
30g repceolaj265 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g újkrumpli123 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g repceolaj442 kcal
-
600g alaplé42 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
1849
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
6.3g pisztácia36 kcal
-
1.9g repceolaj17 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
12.6g újkrumpli8 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g repceolaj28 kcal
-
37.8g alaplé3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25.2g zöldborsó20 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
3.1g spenót1 kcal
-
3.8g joghurt2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
117
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 152.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3994 micro
Összesen
463
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 129.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3854.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 1096 mg
-
Nátrium 2020 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 610.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 495 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 4441 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15977 micro
Összesen
1849
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
117
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
100 g pisztácia
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
200 g újkrumpli
-
só ízlés szerint
-
600 ml alaplé
-
fekete bors ízlés szerint
-
400 g zöldborsó
-
4 ek joghurt
-
bazsalikom ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
Elkészítés
- A pisztáciát serpenyőben, két evőkanál fűszerolajon illatosra pirítjuk, majd tálalásig félretesszük.
- Egy lábosban a fűszerolajon megdinszteljük a vöröshagymát. Sózzuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és pár perc pirítás után felöntjük az alaplével. Lefedve puhára főzzük a burgonyát.
- Ezt követően ízlés szerint borsozzuk és hozzáadjuk a borsót és pár percig főzzük, hogy a borsó ress maradjon.
- Az egészet egy turmixgépbe adagoljuk a petrezselyemmel, a spenóttal és a joghurttal együtt. Teljesen simára turmixoljuk, majd hűtőben 1-2 óra alatt kihűtjük.
- Tálaláskor kis tálkákba szedjük, meglocsoljuk kevés fűszerolajjal, megszórjuk pirított pisztáciával, aprított snidlinggel és bazsalikomlevéllel díszítjük. Hidegen és melegen egyaránt isteni.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 480
- Feltöltés dátuma: 2023. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
81 recept
Krémes, hideg, frissítő és csodásan szép ez az élénk zöld leves, mely tökéletes előétel lehet egy tikkasztó nyári esti vacsorára. Friss borsó híján fagyasztottal is elkészíthetjük és akár melegen is tálalhatjuk.