r
Nosalty Logó

Huszárcsók Ügyike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ugyike
Huszárcsók Ügyike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 782 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 3128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyorot egy serpenyoben megpiritjuk, majd a megadott összetevőkkel egyutt (a lekvár kivételével) jól összegyúrjuk.
  2. Az így kapott tésztából hengert formálunk (kb. 3-4 cm-es átmérő), és ezt kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk (ezeket a kis tallérokat kézzel kicsit megformázzuk, hogy ne legyen olyan éles a széle, ahol a késsel elvágtuk). A tallérok közepébe fakanál végével lyukat készítünk, ide kerül majd a lekvár. (Mivel én egyszerre több adagot készítettem és csak kicsi tepsim van, ezért én a sütőrácsot bevontam alufóliával és arra pakoltam a sütiket, jó sok ráfér:))
  3. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  4. Ha kész, egyet meg szabad kóstolni;) de ha kihűlt, már kemény, úgyhogy konyharuhával letakarva eltesszük pihenni, 3-4 hétre, hogy megpuhuljon. Karácsonykor az ünnepi asztalra kerülve pedig bátran arassuk le a babérokat:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6748
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Ajánló

Érdemes sütőlekvárral, vagy valamilyen kemény lekvárral készíteni, mert a hagyományos sütés közben kifolyik vagy megég. Azonban, ha nincs más otthon (ezalkalommal én is így csináltam) akkor azt javaslom, hogy amikor a sütőbe tesszük őket, ne tegyük még rájuk a lekvárt, hanem mielőtt majdnem kész lenne, vegyük ki őket, és akkor rakjuk a pici lyukakba a lekvárt, és tegyük még vissza a sütőbe picit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Huszárcsók Ügyike konyhájából
ugyike 5 recept

Ez a csoda nálunk családi hagyomány karácsonykor. A dédnagymamám készítette, aztán nagyi sütötte minden karácsonyra, de sajnos idén ősszel ő is eltávozott, így most magamnak csináltam. Gondoltam közkinccsé teszem és megosztom ezen az oldalon, mert nagyon finom! A süti lényege, hogy már november végén, december elején meg kell sütni, hogy karácsonyra megpuhuljon. Szóval, épp itt az idő, akinek tetszik a recept, süsse meg és az ünnepekre már finom, omlós lesz. A megadott mennyiségből 32 db kis süti lesz.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...