r
Nosalty Logó

Húsvéti tejszínes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Húsvéti tejszínes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 1455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 5824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6806.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2044 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.2 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2448 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1154 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 5824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, a darált diót, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és végül a tojások felvert habját.
  2. Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és készre sütjük.
  3. Amikor megsült, kihűlt, kivesszük a formából, és kettévágjuk.

Krémhez:

  1. A tejet a cukorral, liszttel és a kakaóporral felfőzzük.
  2. Amikor kihűlt, a margarint belekeverjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és a vajas krémhez adjuk.

Díszítéshez:

  1. A tortalap alsó felét betöltjük a krémmel, rátesszük a másik felét, és körben mindenhol bevonjuk a krémmel.
  2. Almákból és a narancsból tojásformát vágunk ki, a torta közepére helyezzük.
  3. Zöld almából cikkeket vágunk (ez lesz a fű, amin a tojások vannak), narancshéjból és almahéjból ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1453
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti tejszínes csokitorta
Salamon Csilla 1203 recept

A tetejét bármivel és bárhogyan lehet díszíteni, csak én ezt most húsvét alkalmára készítettem el :)

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...