r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás-tojásos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorczy92
Húsvéti sonkás-tojásos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 853 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 3412 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 853 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3941.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 3412 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A kalácstésztát elkészítjük: a hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a vajat, kézzel vagy kenyérsütőben dagasztjuk és egy 3/4 órára kelni hagyjuk.
  2. Amíg a tészta kel, a 4 tojást keményre főzzük.
  3. Mikor megkelt, 2 db, a tészta harmadánál kisebb gombócot leválasztunk belőlle, ebből 2 nagyjából egyforma, hosszúkás lapot nyújtunk (érdemes a tepsi hátulján nyújtani, amiben majd sütjük, így tudjuk mekkorának kell lennie).
  4. Az egyiket megkenjük tejjel és ráhelyezünk 3 szelet sonkát, a sonkákra jön a 4 db főtt tojás, majd még 3 szelet sonka
  5. a másik lapot is megkenjük tejjel és ráhelyezzük az egész tetjére, a szélét villával megnyomkodjuk, hogy ne jöjjön szét, végül megkenjük tejjel.
  6. A maradék tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, hurkákat készítünk és megfonjuk, majd a fonatot ráhelyezzük a kalács tetejére. Villával ezt is megnyomkodjuk, majd tejjel megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16602
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dorczy92 9 recept

A húsvéti készülődés alatt jött az ötlet, hogy valami különlegeset és újat kéne alkotni, ne mindig a megszokott sonka-tojás-kalács menüt együk : )

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...