Húsvéti sonkás rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
63g főtt sonka88 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
760
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
250g főtt sonka350 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3033
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
23g burgonya13 kcal
-
11.5g főtt sonka16 kcal
-
15.2g tojás19 kcal
-
23g tejföl45 kcal
-
16.9g újhagyma3 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
9.2g trappista sajt32 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
138
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 494 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 294 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
760
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 145.6 g
Zsír
-
Összesen 225.7 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6277.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 2176 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1975 mg
-
Nátrium 1696 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1176.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1962 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 484 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 1042 mg
-
Retinol - A vitamin: 1830 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1539 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4025 micro
Összesen
3033
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
25 dkg főtt sonka
-
6 db tojás
-
5 dl tejföl
-
4 közepes db újhagyma
-
2 dkg vaj
-
20 dkg trappista sajt
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit először sós vízben, héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd fél centis karikákra vágjuk.
- A 4 tojással is hasonlóképpen bánunk: főzés, pucolás, karikázás.
- A (maradék húsvéti) sonkát felkockázzuk, és pici olívaolajon megpirítjuk.
- Az újhagymát nyersen karikázzuk.
- 2 tojásból és 0,5 l tejfölből öntetet készítünk, sózzuk, borsozzuk.
- Egy jénai tálat kivajazunk, és sorba rakjuk a szinteket: krumpliból, sonkából, hagymából, tojásból, és újból krumpliból, tojásból... amíg el nem fogy az alapanyag. Közben minden tojással zárt szintet és a rakottas tetejét, ahová legvégül krumpli kerüljön, meglocsolunk az öntettel, sőt sózhatjuk, borsozhatjuk is őket.
- Az utolsó lelocsolt krumpliréteg tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk.
- Lefedjük az edényt, és mehet az előmelegített sütőbe 180 fokon, 30 percig sülni. Ekkor vegyük le az edény tetejét, és pirítsuk aranybarnára a sajtos záróréteget.
- Salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8034
- Feltöltés dátuma: 2013. március 30.
Ajánló
Legfőbbképpen füstölt sonkából készítsük ezt a fogást, felhasználhatjuk hozzá a maradék húsvéti sonkát, de bármilyen ízes sonkából kitűnő lesz. Salátát ne felejtsünk mellé adni. Legyen az egyszerű fejessaláta vagy cékla, bármi jó hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Hogyan használjuk fel a húsvéti sonka maradékát? Daraboljuk fel, és helyezzük egy teljesen más környezetbe, példának okáért rakott krumplihoz nagyszerű. Sok gyerek azért nem eszi meg ezt a finomságot, mert a füstölt kolbász íze, színe zavarja őt. A sonkát viszont mindenki szereti. Így két legyet ütünk egy csapásra. Eltűnik az ünnepi maradék, és egy kevésbé kedvelt ételből kívánatos fogás válik!