r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Húsvéti sonkás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 760 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6277.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    2176 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4025 micro
Összesen 3033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit először sós vízben, héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd fél centis karikákra vágjuk.
  2. A 4 tojással is hasonlóképpen bánunk: főzés, pucolás, karikázás.
  3. A (maradék húsvéti) sonkát felkockázzuk, és pici olívaolajon megpirítjuk.
  4. Az újhagymát nyersen karikázzuk.
  5. 2 tojásból és 0,5 l tejfölből öntetet készítünk, sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy jénai tálat kivajazunk, és sorba rakjuk a szinteket: krumpliból, sonkából, hagymából, tojásból, és újból krumpliból, tojásból... amíg el nem fogy az alapanyag. Közben minden tojással zárt szintet és a rakottas tetejét, ahová legvégül krumpli kerüljön, meglocsolunk az öntettel, sőt sózhatjuk, borsozhatjuk is őket.
  7. Az utolsó lelocsolt krumpliréteg tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk.
  8. Lefedjük az edényt, és mehet az előmelegített sütőbe 180 fokon, 30 percig sülni. Ekkor vegyük le az edény tetejét, és pirítsuk aranybarnára a sajtos záróréteget.
  9. Salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8034
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Ajánló

Legfőbbképpen füstölt sonkából készítsük ezt a fogást, felhasználhatjuk hozzá a maradék húsvéti sonkát, de bármilyen ízes sonkából kitűnő lesz. Salátát ne felejtsünk mellé adni. Legyen az egyszerű fejessaláta vagy cékla, bármi jó hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogyan használjuk fel a húsvéti sonka maradékát? Daraboljuk fel, és helyezzük egy teljesen más környezetbe, példának okáért rakott krumplihoz nagyszerű. Sok gyerek azért nem eszi meg ezt a finomságot, mert a füstölt kolbász íze, színe zavarja őt. A sonkát viszont mindenki szereti. Így két legyet ütünk egy csapásra. Eltűnik az ünnepi maradék, és egy kevésbé kedvelt ételből kívánatos fogás válik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...