r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszitál - Hidegtál 5.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Húsvéti nyuszitál - Hidegtál 5.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A hidegtálhoz

A díszítéshez

630
Kalória
39.5g
Fehérje
19.6g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
262.8g
Víz
634.6g
Koleszterin
2.1g
Rost
6.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 2519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5800.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    3335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1051.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    1998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    1272 micro
  • β-karotin
    7374 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3422 micro
Összesen 2519 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A hidegtálhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük, hűtjük, héját eltávolítjuk. 1 db kivételével félbevágjuk. A tojássárgákat finomszűrőn áttörjük.
  2. A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehérbossal, sóval fűszerezzük.
  3. A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk.
  4. A húslében a zselatint kevergetve forrásig hevítjük.
  5. Kiterítünk 10 db sonkaszeletet. Habzsákba kanalazzuk a sajtkrém felét, és a sonkaszeletek szélére csíkokat húzunk. Feltekerjük őket, félretesszük.
  6. A sajtkrém másik felébe beledolgozzuk a tormát. Betöltjük vele a másik 10 db sonkaszeletet.
  7. Az elkészített tojástöltelékkel szintén habzsák segítségével, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásokat.
  8. A sonkatekercseket elrendezzük a 10-10 db-ot kicsit távolabb egymástól.
  9. Az elkészített aszpikkal kétszer egymás után lefényezzük őket.
  10. Egy nagy kerek sültes tányér közepére salátaleveleket rendezünk. Rárakjuk a francia salátát. Köréje rendezzük a sonkatekerceket és a betöltött tojásokat. A felsorolt zöldségekkel ízlés szerint díszitjük

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Arra gondoltam, hogy a sütemény mellé valami hideg csipegetnivalóval is kedveskedek a hozzánk betévedő locsoló vendégeknek. Így jött ez az ötlet, de ti más formában is elhelyezhetitek a tányérotokon, ha kedvet kaptok az elkészítéséhez. Ügyesebbek legyetek mint én voltam, mert a tojástöltelékébe egy kicsit több tejföl került, mint ahogy szeretttem volna. Ez volt a húsvét előtti főpróba, élesben remélem, szebben sikerül majd! Ettől függetlenül mind elfogyott!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos burgonyatorta

Egyszerű, mégis nagyon mutatós ez a lazacos finomság. Gluténmentes, pizza helyett nagyszerű, előételnek, tapasnak vagy gyors vacsinak is nagyszerű fogás.

Gréti

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!