r
Nosalty Logó

Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2643.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt, az élesztőt, a cukrot, a sót egy tálban. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd kézimixer segítségével elkezdjük dagasztani.
  2. Utána apránként adagolva hozzáadjuk a langyos tejet, és addig keverjük a géppel, míg el nem válik a tészta a tál falától.
  3. Ha nincs kelesztőtálunk, csak lefóliázzuk a keverőtálat, és abban hagyjuk kelni kb. 1,5 órát a tésztát meleg helyen. Mikor ez letelt, kicsit kézzel átgyúrjuka megkelt tésztát, és utána kinyújtjuk a sütő formájára. (Én őzgerincformában sütöttem, így hosszúkás fazonja lett.)
  4. A formát kibéleljük sütőpapírral, és beletesszük a kinyújtott tésztát, majd újra lefóliázzuk, és meleg helyen még 1/2 órát hagyjuk kelni.
  5. Ezután előmelegített sütőben fél órát kell sütni.
  6. Mikor megsült, pár perc után kivesszük a tepsiből, és levesszük róla a papírt, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor könnyebben felszeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11941
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 30.

Ajánló

Húsvétra a sonka mellé hatalmas siker lesz, a kis betegeknek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos a tavalyi húsvétunk szomorúan telt, mivel a lányaim nem tudtak kalácsot enni, de most időben elkezdtem gondolkodni a megoldáson. Ismerősömtől kaptam ezt a receptet, és úgy gondoltam, hogy érdemes megosztanom az oldal olvasóival. Jól sikerült, melyet az bizonyít, hogy életem első kalácsa 10 perc után eltűnt a tányérokról. Ha valakinek nem elég ez a mennyiség, nyugodtan duplázza meg. Négyünknek egy evésre elég volt, bár a férjem ette meg a felét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...