r
Nosalty Logó

Húsvéti fűszeres báránysült

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mátéh Mónika
Húsvéti fűszeres báránysült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült bárányhoz:

Rozmaringos burgonya:

Vargányás rizottó

Összesen 7423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült bárányhoz:

Rozmaringos burgonya:

Vargányás rizottó

Összesen 7423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült bárányhoz:

Rozmaringos burgonya:

Vargányás rizottó

Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    379.1 g

Zsír

  • Összesen
    493.1 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15609.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    9777 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3300.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1108 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 7423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    379.1 g

Zsír

  • Összesen
    493.1 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15609.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    9777 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3300.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1108 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 7423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Sült bárányhoz:

Rozmaringos burgonya:

Vargányás rizottó

Elkészítés

Sült bárányhoz:

  1. A bárányhúst összedaraboljuk és a hozzá tartozó hozzávalókkal bepácoljuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Másnap 180 fokra előmelegített sütőben a bárányhúst lefedve, 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, megforgatjuk a bárányt és kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Rozmaringos burgonya:

  1. A húst kiszedjük és vizet öntünk a tepsibe, a fél karikákra szelt burgonyát belehelyezzük, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük és hozzáadjuk az olajat, majd szintén 180 fokon készre sütjük.

Vargányás rizottó

  1. Közben elkészítjük a vargányás rizottót. 1 l vízhez hozzáadunk egy leveskockát és felforraljuk, majd félretesszük.
  2. Egy felkockázott vöröshagymát vajon megpirítunk, sózzuk is. Hozzáadjuk a felengedett vargányát, majd öntünk hozzá fél deci száraz fehérbort. Ezt elpárologtatjuk, ezután a hozzáadott rizottó rizst üvegesre dinszteljük.
  3. Szakaszosan adunk hozzá zöldséglevet, ha elfő a zöldségalaplé, pótolni kell. 15 perces főzés után elzárjuk, szórunk bele fehérborsot és apróra vágott petrezselymet, reszelünk rá parmezánt, majd átkeverjük és tálalunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 166
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 27.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Mátéh Mónika 4 recept

Hozzávalók

Sült bárányhoz:

Rozmaringos burgonya:

Vargányás rizottó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...