Húsvéti fűszeres báránysült
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mátéh Mónika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sült bárányhoz:
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Rozmaringos burgonya:
-
1000g burgonya578 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
150g víz0 kcal
Vargányás rizottó
-
1000g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
300g vargánya gomba64 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
Összesen
7423
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sült bárányhoz:
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Rozmaringos burgonya:
-
1000g burgonya578 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
150g víz0 kcal
Vargányás rizottó
-
1000g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
300g vargánya gomba64 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
Összesen
7423
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Sült bárányhoz:
-
20.7g bárányhús55 kcal
-
20.7g bárányhús55 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Rozmaringos burgonya:
-
20.7g burgonya12 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.1g víz0 kcal
Vargányás rizottó
-
20.7g víz0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
5.2g rizottó rizs19 kcal
-
6.2g vargánya gomba1 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
Összesen
153
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 379.1 g
Zsír
-
Összesen 493.1 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 210 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15609.4 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 464 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 712 mg
-
Foszfor 4128 mg
-
Nátrium 9777 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 345.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3300.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 151 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1108 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
7423
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 379.1 g
Zsír
-
Összesen 493.1 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 210 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15609.4 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 464 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 712 mg
-
Foszfor 4128 mg
-
Nátrium 9777 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 345.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3300.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 151 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1108 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
7423
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Sült bárányhoz:
-
3 ek olívaolaj
-
2 tk vad fűszerkeverék
-
1 teáskanál só
-
3 teáskanál rozmaring
Rozmaringos burgonya:
-
1 kg burgonya
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 teáskanál só
-
3 teáskanál rozmaring
-
1.5 dl víz
Vargányás rizottó
-
1 l víz
-
1 db leveskocka
-
250 g rizottó rizs
-
300 g vargánya gomba
-
1 kis db vöröshagyma
Elkészítés
Sült bárányhoz:
- A bárányhúst összedaraboljuk és a hozzá tartozó hozzávalókkal bepácoljuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
- Másnap 180 fokra előmelegített sütőben a bárányhúst lefedve, 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, megforgatjuk a bárányt és kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Rozmaringos burgonya:
- A húst kiszedjük és vizet öntünk a tepsibe, a fél karikákra szelt burgonyát belehelyezzük, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük és hozzáadjuk az olajat, majd szintén 180 fokon készre sütjük.
Vargányás rizottó
- Közben elkészítjük a vargányás rizottót. 1 l vízhez hozzáadunk egy leveskockát és felforraljuk, majd félretesszük.
- Egy felkockázott vöröshagymát vajon megpirítunk, sózzuk is. Hozzáadjuk a felengedett vargányát, majd öntünk hozzá fél deci száraz fehérbort. Ezt elpárologtatjuk, ezután a hozzáadott rizottó rizst üvegesre dinszteljük.
- Szakaszosan adunk hozzá zöldséglevet, ha elfő a zöldségalaplé, pótolni kell. 15 perces főzés után elzárjuk, szórunk bele fehérborsot és apróra vágott petrezselymet, reszelünk rá parmezánt, majd átkeverjük és tálalunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 174
- Feltöltés dátuma: 2023. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mátéh Mónika
4 recept