r
Nosalty Logó

Húsos tészta sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Húsos tészta sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4828 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1350.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 805 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.9 g

Zsír

  • Összesen
    244.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8100.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    467 mg
  • Kálcium
    2158 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    3258 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1294 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 4828 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és vajon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk közben. A vizet felforraljuk a tésztához, majd megfőzzük benne 8-10 perc alatt.
  2. Mikor a hagyma kicsit megpirult, hozzáadjuk a húst, hagyjuk fehéredni kicsit, jól átkeverjük, felöntjük vízzel, annyira, hogy teljesen ellepje, és megpároljuk fedő alatt, 20-30 percnyi idő alatt. Mikor a hús már megfőtt, kicsit teszünk a vízhez még olyankor, hogy majdnem teljesen ismét ellepje, levesszük a fedőt, és hagyjuk egy kicsit még rotyogni így.
  3. 2 doboz tejfölt kikeverünk fokhagymaporral és majorannával egy tálban, és az elkészült húshoz adjuk hozzá. Kb. 10 percig tovább főzzük így, majd beleforgatjuk a tésztát alaposan elkeverve, majd tűzálló tálba borítjuk az egészet. Eligazgatjuk benne, megszórjuk sajttal, aztán 30 perc alatt megsütjük, amíg a sajt kicsit rá nem pirul a tetejére.
  4. Tálalás előtt ezzel is várunk egy kicsit, hogy ehető melegségűre hűljön vissza, majd felkockázzuk, és tejföllel a tetején tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2538
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai helyett most ezt a variációt ötlöttem ki, szerencsére sikeres lett itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...