Húsos rakott penne diaka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
diaka74
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
59 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
50g penne186 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
33g sajt117 kcal
Összesen
651
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
300g penne1113 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
200g sajt704 kcal
Összesen
3906
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
28.8g darált sertéshús52 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
11.5g víz0 kcal
-
17.3g penne64 kcal
-
23.1g tejföl46 kcal
-
11.5g sajt41 kcal
Összesen
225
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 171.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
651
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 198.7 g
Zsír
-
Összesen 231.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 797 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8411.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 1853 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 2695 mg
-
Nátrium 3137 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1028.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1151 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 787 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 1135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
3906
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 ek napraforgó olaj
-
50 dkg darált sertéshús
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 dl víz
-
300 g penne
-
4 dl tejföl
-
20 dkg sajt
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a darált húst is pirítjuk a hagymával fehéredésig. Majd beletesszük a fűszereket, és felöntjük vízzel. Kb 2 dl vizet öntsünk rá, mert egy intenzív pörköltünk van jelenleg, és bő "szaftra" lesz szükségünk! Kb. 20 perc alatt készre főzzük.
- Eközben kifőzzük a tésztát.
- Fogunk egy 30x20-as tepsit, a tészta felét beletesszük, leöntjük a húsról a szaftot, és félretesszük. A húst rászedjük a tésztára, erre locsoljuk a tejföl felét, majd rátesszük a tészta másik felét is.
- A tejföl másik felét összekeverjük a félretett szafttal, és rálocsoljuk a rakott tésztánkra. Ettől jó szaftos lesz a tészta.:)
- Tetejére reszeljük a sajtot, és sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3185
- Feltöltés dátuma: 2015. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
diaka74
24 recept
Imádom a tésztát, a rakott dolgok pedig a gyengéim. Gondoltam, ötvözöm a kettőt :)