r
Nosalty Logó

Húsos rakott penne diaka konyhájából

diaka74
Húsos rakott penne diaka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

651
Kalória
33.1g
Fehérje
41.9g
Szénhidrát
38.6g
Zsír
171.5g
Víz
132.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 651 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.7 g

Zsír

  • Összesen
    231.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8411.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    3137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    251.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1028.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a darált húst is pirítjuk a hagymával fehéredésig. Majd beletesszük a fűszereket, és felöntjük vízzel. Kb 2 dl vizet öntsünk rá, mert egy intenzív pörköltünk van jelenleg, és bő "szaftra" lesz szükségünk! Kb. 20 perc alatt készre főzzük.
  2. Eközben kifőzzük a tésztát.
  3. Fogunk egy 30x20-as tepsit, a tészta felét beletesszük, leöntjük a húsról a szaftot, és félretesszük. A húst rászedjük a tésztára, erre locsoljuk a tejföl felét, majd rátesszük a tészta másik felét is.
  4. A tejföl másik felét összekeverjük a félretett szafttal, és rálocsoljuk a rakott tésztánkra. Ettől jó szaftos lesz a tészta.:)
  5. Tetejére reszeljük a sajtot, és sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Imádom a tésztát, a rakott dolgok pedig a gyengéim. Gondoltam, ötvözöm a kettőt :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...