r
Nosalty Logó

Húsos pite füstölt tarjából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Húsos pite füstölt tarjából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8982.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    4904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2496 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2357 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 5037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, ízlés szerint sót, hozzáadjuk a puha margarint, a tojássárgáját és a tejfölből annyit (3-4 evőkanál), hogy jól gyúrható tészta legyen. Kis időre berakjuk a hűtőbe pihenni.
  2. Ezalatt a héjában főtt krumplit még melegen áttörjük, hozzáadjuk a megdarált tarját, sót, a tejfölből annyit, hogy sűrű, de még kenhető massza legyen. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  3. A tésztát megfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Rásimítjuk a tölteléket, és beborítjuk a tészta másik kinyújtott felével.
  4. A tésztát megszurkáljuk villával, megkenjük a tojásfehérjével.
  5. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3753
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Ajánló

Ha gáztepsi méretűre akarjuk növelni az adagot, keverjünk a masszához még 15 dkg tarját vagy párizsit. Persze ebben az esetben kicsit laposabb lesz a pite.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos pite füstölt tarjából
Pogácsa 392 recept

Régi családi kedvenc. Ha véletlenül maradna belőle másnapra, célszerű kicsit meglangyosítani, úgy a legfinomabb. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...