r
Nosalty Logó

Húsos palacsinta megehetted konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos palacsinta megehetted konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsinta

Az összeállítás

Összesen 2473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsinta

Az összeállítás

Összesen 2473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsinta

Az összeállítás

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3507.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 2473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3507.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 2473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A palacsinta

Az összeállítás

Elkészítés

A palacsinta

  1. A lisztet a tojással és a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, az olajat és az ásványvizet.
  2. Kevés olajban megsütjük a palacsintákat.
  3. A töltelékhez a legjobb a maradék bélszín, grillezés után előző napról, mert az már eleve fűszerezett. Mindegy, hogy közepesen megsült (medium, a point) vagy jól átsütött (well done, bien cuit), szerintem nyersen ne használjuk erre. A bélszínt vékony szeletekre vágjuk (10 cm x 3 cm x 1-2 cm), és centinként egy oldalról bevagdossuk (mintha szalonnasütésre készülnénk).
  4. Az 1 teáskanál csípős fűszerpaprikát elkeverjük a tejfölben. Annyi teáskanál paprika, ahány deci tejföl.
  5. Egy palacsinta közepére teszünk egy szelet húst, 1 ek tejfölös szósszal leöntjük.
  6. A palacsintát behajtogatjuk és föltekerjük. Ha maradt szósz ráöntjük.
  7. 180 C fokos sütőben kb. 10-15 perc, míg átmelegszik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1071
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megmaradt szilveszter után néhány palacsinta, és egy szelet megmaradt már megsütött bélszín. Miután sokszor találkoztam eltérő minőségű hortobágyi palacsintával az ország éttermeiben, úgy gondoltam, hogy itt az idő fölfelé lépni, és minőségi sztenderdet létrehozni az új idők szerint.

Hozzávalók

A palacsinta

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...