Húsos palacsinta megehetted konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A palacsinta
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g ásványvíz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
4g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Az összeállítás
-
100g marhabélszín153 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0 kcal
Összesen
2473
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A palacsinta
-
250g finomliszt910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g ásványvíz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
4g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Az összeállítás
-
100g marhabélszín153 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0 kcal
Összesen
2473
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
A palacsinta
-
23g finomliszt84 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
27.5g tej15 kcal
-
9.2g ásványvíz0 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
7.8g napraforgó olaj69 kcal
Az összeállítás
-
9.2g marhabélszín14 kcal
-
9.2g tejföl18 kcal
-
0 kcal
Összesen
227
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 128.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3507.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 1931 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 347.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 536 micro
Összesen
2473
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 128.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3507.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 1931 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 347.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 536 micro
Összesen
2473
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A palacsinta
-
25 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
3 dl tej
-
1 dl ásványvíz
-
4 ek cukor
-
1 kávéskanál só
-
1 dl napraforgó olaj
Az összeállítás
-
1 dl tejföl
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
Elkészítés
A palacsinta
- A lisztet a tojással és a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, az olajat és az ásványvizet.
- Kevés olajban megsütjük a palacsintákat.
- A töltelékhez a legjobb a maradék bélszín, grillezés után előző napról, mert az már eleve fűszerezett. Mindegy, hogy közepesen megsült (medium, a point) vagy jól átsütött (well done, bien cuit), szerintem nyersen ne használjuk erre. A bélszínt vékony szeletekre vágjuk (10 cm x 3 cm x 1-2 cm), és centinként egy oldalról bevagdossuk (mintha szalonnasütésre készülnénk).
- Az 1 teáskanál csípős fűszerpaprikát elkeverjük a tejfölben. Annyi teáskanál paprika, ahány deci tejföl.
- Egy palacsinta közepére teszünk egy szelet húst, 1 ek tejfölös szósszal leöntjük.
- A palacsintát behajtogatjuk és föltekerjük. Ha maradt szósz ráöntjük.
- 180 C fokos sütőben kb. 10-15 perc, míg átmelegszik.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1071
- Feltöltés dátuma: 2014. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Megmaradt szilveszter után néhány palacsinta, és egy szelet megmaradt már megsütött bélszín. Miután sokszor találkoztam eltérő minőségű hortobágyi palacsintával az ország éttermeiben, úgy gondoltam, hogy itt az idő fölfelé lépni, és minőségi sztenderdet létrehozni az új idők szerint.