r
Nosalty Logó

Húsos palacsinta Katától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos palacsinta Katától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 760 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 3034 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 169 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 760 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4357.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    951 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 3034 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, majd pirospaprikával, illetve ha van otthon, egy kis paradicsommal,paprikával, pörkölt alapot készítünk.
  2. Belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk,majd egy kis pirítás után felöntjük vízzel. Ahhoz,hogy később a mártáshoz legyen alapanyagunk, kicsivel több vizet használjunk.
  3. Míg a hús fő, összekeverjük a sóspalacsintatésztát, majd kisütjük. Kb. 8-10 db lesz belőle.
  4. Kb. 20 perc párolás után a hús híg szaftjából leszűrünk kb. 2 dl-t,majd a megmaradt húshoz hozzákeverjük az 1 ek tejfölt.
  5. A húst elzárjuk. A leszűrt levet egy másik lábosban kis láng fölött sűrűre keverjük a tejföllel és a liszttel.
  6. A palacsintákba egyenként kb. 2-3 kanál húst rakunk, majd feltekerjük, de nem a szokásos módon. Először az oldalait hajtjuk be, majd úgy kezdjük el feltekerni. Ezután sorba berakjuk egy tálba, jénaiba.
  7. Ha az összeset megtöltöttük,ráöntjük a mártást. Aki szeretné,sajttal is megszórhatja.
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4156
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Időnként tanácstalan vagyok, hogy mihez kezdjek a fagyasztóban lapuló darált hússal. Ez egy viszonylag gyorsan elkészíthető recept, viszont nagyon laktató. Ha valakinek marad meg bolognai mártásos husija, azt is felhasználhatja hozzá.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...