r
Nosalty Logó

Húsos kocka Tavikavicstól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tavikavics
Húsos kocka Tavikavicstól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4590 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2832 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1315 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 4590 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá, és készre főzzük. Kb. 10 percig pihentessük, hogy kicsit meghűljön.
  2. Kifőzzük a tésztát, ami lehet összetördelt csuszatészta vagy fodros nagy kocka.
  3. Amíg a tészta fő, a tojások sárgáit kikeverjük 3 dkg vajjal, beletesszük a tejfölt, majd hozzáöntjük a kész darált húst. Hozzákeverjük a tésztát, a felvert tojások fehérjét, ha kell, még ízesítjük sóval, borssal.
  4. Jénait vagy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a kész masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel kb. 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már finom ropogósra sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1822
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 15.

Ajánló

Nyáron kovászos uborka, máskor bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos kocka Tavikavicstól
Tavikavics 12 recept

A recept igen régi, a 90-es évek elején megjelent Népszabadság Magazin receptmellékletéből való, egy kis átdolgozással. Ott sült húst használt a receptíró, de én mindig darált hússal készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...