r
Nosalty Logó

Húsmuffin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsmuffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 428 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 1710 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 173 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 428 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    2165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3181 micro
Összesen 1710 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és margarinnal kikent muffinformába helyezzük. Jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szükségünk lesz.
  2. A hagymát apróra vágjuk, rövid ideig dinszteljük, rátesszük a zölborsót, majd pár percig dinszteljük. Hűlni hagyjuk.
  3. A kukoricát kevés étolajon felforrósítjuk és hűlni hagyjuk.
  4. A rizst sós vízben megfőzzük, 1 evőkanál étolajon megfuttatjuk, még sózzuk, ha kell, és bazsalikommal fűszerezzük.
  5. A sütőforma hússal kibélelt mind a 12 mélyedésébe először vékony réteg reszelt füstöltsajtot szórunk, majd 1-1 evőkanál borsót, végül 1-1 evőkanál rizst kanalazunk rá. Ha 6 mélyedés megtelt, ugyanígy járunk el a sárga töltelékkel is: reszelt sajt, kukorica, rizs.
  6. A megtelt formákra ráhajtogatjuk a kilógó hússzéleket, hogy jól befedje a tölteléket, majd kevés olívaolajjal megkenjük a húsmuffinok tetejét (azaz az alját).
  7. Forró sütőben addig sütjük, míg a hús enyhe pírt kap. (Ne száradjon ki!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 404
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20157
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Bármilyen töltelékkel ajánlom, mindenkinek a fantáziájára van bízva. Én például el tudnám képzelni csak sajt töltelékkel, mondjuk "quattro formaggi"-módra. Lelki szemeim előtt látom, ahogy a "húsbarlang"-ból kifolyik a négyféle sajt...hmmm! Meleg előételként is adható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már megint csirke, tudom... Úgy tűnik, lassan én leszek a csirkemell-felelős ezen az oldalon, de a Kedvesem az oka. :-) Nem hagyott nyugodni a muffinforma kontra hús kombináció, ezért most ezt találtam ki. El is fogyott ma délben.

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...